Αθλητισμός

Γαλατασαράι Αθήνα: Χαμός με τα pcr στο αεροδρόμιο

Γαλατασαράι Αθήνα: Χαμός με τα pcr στο αεροδρόμιο
Γαλατασαράι Αθήνα: Οι αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν δέχτηκαν τα pcr test και συνεπώς αναβάλλεται το ματς με τους ερυθρόλευκους.

Έξαλλη η Γαλατασαράι για όσα έγιναν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μάλιστα η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός ότι δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ των παικτών.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης (13/7, 21.15) o Ολυμπιακός είχε προγραμματίσει να δώσει φιλικό με τη Γαλατασαράι στο «Γ. Καραϊσκάκης.  Η αποστολή της «Τσιμ Μπομ» ταξίδεψε στην Αθήνα, αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά της και μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας της, οι ελληνικές Αρχές στο «Ελ. Βενιζέλος» δεν δέχτηκαν τα PCR τεστ που είχαν κάνει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μπέρδεμα και το φιλικό να είναι στον «αέρα». Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η αποστολή της Γαλατά περίμενε 1,5 και πλέον ώρα να διευθετηθεί το ζήτημα, κάτι που τονίζεται πως δεν συνέβη και πως πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση της Γαλατασαράι:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ και έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments