Οικονομία

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Στο Ecofin Σταϊκούρας και Σκυλακάκης – Τι θα συζητηθεί

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Στο Ecofin Σταϊκούρας και Σκυλακάκης – Τι θα συζητηθεί
Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα το Ecofin, όπου συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας και αναπληρωτής υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα το Ecofin, όπου συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας και αναπληρωτής υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Στην αντζέντα της συζήτησης θα βρίσκεται και η τελική έγκριση του «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» το οποίο ήταν το δεύτερο σε σειρά που κατατέθηκε και το τρίτο που έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσει, σημαντικά, αυτή τη διαδικασία. Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μία μεγάλη, συλλογική επιτυχία. Είμαι ικανοποιημένος που το Ελληνικό Σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών. Ένα φιλόδοξο Σχέδιο που θα οδηγήσει σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα κλείσει το επενδυτικό κενό, θα βελτιώσει τη διαθρωτική ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Η απόφαση του Ecofin θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία. Το επόμενο «στοίχημα» είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των 68 μεταρρυθμίσεων και των 106 επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο. Και θα το κερδίσουμε!».

Προσύμφωνο μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και EBRD για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Προσύμφωνο υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και  EBRD για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η κα. Charlotte Ruhe, Διευθύνουσα Σύμβουλος Κεντρικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης της EBRD (European Bank for Reconstruction & Development) υπέγραψαν χθες το πρωί στην Αθήνα το Προσύμφωνο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding-MoU) μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της EBRD, το οποίο αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην διαχείριση από την EBRD δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments