Οικονομία

Πρόγραμμα Ηρακλής: Υπερψηφίστηκε και σε Β’ ανάγνωση στη Βουλή

Πρόγραμμα Ηρακλής: Υπερψηφίστηκε και σε Β’ ανάγνωση στη Βουλή
Πρόγραμμα Ηρακλής: Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό και στη δεύτερη ανάγνωσή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο προβλέπει 18μηνη παράταση του προγράμματος «Ηρακλής» και τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό και στη δεύτερη ανάγνωσή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο προβλέπει 18μηνη παράταση του προγράμματος «Ηρακλής» και τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Ποιοι τάχθηκαν υπέρ του προγράμματος «Ηρακλής»

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΕΛ.ΛΥ ενώ το ΜέΡΑ25 απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας τους, καθώς και στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός κ. Γιώργος Ζαββός

Ο υφυπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική τη σημερινή μέρα», καθώς όπως είπε, «εγκρίνεται το σχέδιο που υπέβαλε έγκαιρα και αποφασιστικά η κυβέρνηση της ΝΔ, για να διασφαλίσει μια πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης για τη χώρα, με την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της επέκτασης του σχεδίου Ηρακλής τονίζοντας ότι, «ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του προγράμματος , ως μία από τις τρεις θεμελιακές συνθήκες για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει όχι απλά ένα βήμα στην ανάπτυξη αλλά ένα άλμα 10ετίας».

«Η ψήφιση του προγράμματος Ηρακλής 2 σηματοδοτεί τη συνέπεια και τη συνέχεια μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, στόχος της οποίας είναι, όχι απλώς η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών αλλά κυρίως, αυτές, απαλλαγμένες από τα κόκκινα δάνεια, να μπορέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να διαδραματίσουν επικοδομητικά και αποτελεσματικά τον ρόλο τους και να αιμοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε το τραπεζικό σύστημα να είναι παρόν στο μεγάλο ραντεβού με την έλευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να προσφέρει ρευστότητα για τον αναγκαίο μετασχηματισμό της παραγωγικής βάσης της οικονομίας αλλά και για να έχουμε πολύ περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα είναι εξωστρεφείς και πιο ανταγωνιστικές», κατέληξε ο κ. Ζαββός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments