Ελλάδα

Ελλάδα εμβολιασμοί: Περισσότερα από 430.000 ραντεβού το τελευταίο 15ήμερο

Ελλάδα εμβολιασμοί: Περισσότερα από 430.000 ραντεβού το τελευταίο 15ήμερο
Ελλάδα εμβολιασμοί: Παίρνει ξανά τα πάνω της η επιχείρηση «Ελευθερία».

«Ανάσα» φαίνεται πως παίρνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, που το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μια κάμψη. Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίστηκαν 433.175 νέα ραντεβού πρώτης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξειδίκευσε το πως θα γίνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα.

Ελλάδα εμβολιασμοί: Υψηλά ραντεβού στις ηλικίες 18-25

Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ραντεβού των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών, για τους οποίους ανακοινώθηκε το Freedom Pass, βάσει του οποίου θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 100.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών έχουν κλείσει ραντεβού.

Ελλάδα εμβολιασμοί

Κινητοποίηση προκάλεσε και το μήνυμα του πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Το πρώτο 24ωρο περίπου 45.000 πολίτες κανόνισαν να κάνουν το εμβόλιο, ήτοι πάνω από 80.000 ραντεβού. Παράλληλα, συναγερμός σήμανε και στις τάξεις των υγειονομικών, με αρκετούς να σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους, ενόψει και των κυρώσεων που θα επιβληθούν σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ελλάδα εμβολιασμοί: Για ποιους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Όπως εξήγησε ο υπουργός: «Έως τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός όλου του προσωπικού -υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού- των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ. Ελλάδα εμβολιασμοί

«Δηλαδή των Κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, των Στεγών Αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των Μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των Μονάδων φροντίδας χρονίων πασχόντων, των Κλειστών Μονάδων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, των Μονάδων Περίθαλψης Χρονίων Πασχόντων, των Οικοτροφείων, των Ειδικών Ιδρυμάτων, των Κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, των Κέντρων διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, των Κέντρων ειδικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία».

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments