Lifestyle

Θανάσης Βέγγος: Η σκηνή στην οποία παραλίγο να χάσει τη ζωή του

Θανάσης Βέγγος: Η σκηνή στην οποία παραλίγο να χάσει τη ζωή του
Θανάσης Βέγγος: Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου και ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου.

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του. Παρόλα αυτά ο αεικίνητος ηθοποιός έκανε πολύ επικίνδυνες σκηνές, ενώ σε μία από αυτές παραλίγο να χάσει την ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, στον «Παπατρέχα», ο Βέγγος υποδύεται τον μονίμως σε κίνηση διαχειριστή μιας πολυκατοικίας. Τρέχει όλη την ώρα στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει κάθε πιθανή και απίθανη επιθυμία των ενοίκων της. Δίχως να σταματάει πουθενά. Ούτε καν στην τζαμαρία της εισόδου.

Η σκηνή που παραλίγο να χάσει την ζωή του

Στο φιλμ φαίνεται ο τρελαμένος Βέγγος να περνά μέσα από το τζάμι, το οποίο σπάει με το κεφάλι του. Μάλιστα, συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Το τζάμι ήταν 100% κανονικό. Μάλιστα, η ιδέα να προστεθεί η συγκεκριμένη σκηνή, ανήκε στο Βέγγο, με τους ανθρώπους της παραγωγής να μην πολυπιστεύουν ότι θα το κάνει. Κι όμως, το έκανε.

Αντίστοιχες καταστάσεις υπήρξαν αμέτρητες στις ταινίες του. Ωστόσο, ο ίδιος έχει αποκαλύψει ο ίδιος στην ταινία Παπατρέχας είχε κινδυνεύσει η ζωή του. Ο Βέγγος κρατήθηκε με σκοινί από πολύ μεγάλο ύψος και κάτω υπήρχε μόνο τσιμέντο. Μια λάθος κίνηση και ο καλός μας άνθρωπος θα είχε χάσει τη ζωή του.

Τι είχε γίνει στην ταινία «Διακοπές στο Βιετνάμ»

Παρά τα αμέτρητα ρίσκα που πήρε, φαίνεται ότι ο Βέγγος κατάφερε να μην τραυματιστεί ποτέ. Η μοναδική εξαίρεση ήταν το 1971. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Διακοπές στο Βιετνάμ», στην οποία συμμετείχε και μια μαϊμού. Οι ηθοποιοί είχαν λάβει προειδοποιήσεις να μην ενοχλούν το ζωντανό. Ωστόσο, ο πληθωρικός ηθοποιός δεν άντεξε και άνοιξε διάλογο μαζί της.

Την ώρα που κρεμόταν, ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός, από έναν πολυέλαιο την παρακάλεσε να μην κάνει κάτι που θα του χαλούσε την σκηνή. Δυστυχώς η μαϊμού δεν κατάλαβε τα ελληνικά του και τον δάγκωσε. Ευτυχώς, χωρίς συνέπειες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments