Διεθνή

Ερντογάν: Τη Δευτέρα ανακοινώνουμε καλά νέα για το ψευδοκράτος

Ερντογάν: Τη Δευτέρα ανακοινώνουμε καλά νέα για το ψευδοκράτος
Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε σχετικά με την επίσκεψη του την επόμενη εβδομάδα στα Κατεχόμενα.

Στις 20 Ιουλίου ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να επισκεφθεί τα Κατεχόμενα. Ήδη ο Ερσίν Τατάρ έχει μιλήσει σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη, ενώ από την άλλη ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αναφέρει πως τηρεί στάση αναμονής σχετικά με αυτά που θα πει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ήδη έδωσε την πρώτη γεύση. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν «ταξίδι στην τδβκ με μια ευρεία αντιπροσωπεία μας».

“Έχουμε τελετές στη βόρεια Κύπρο όπως κάνουμε κάθε χρόνο”

«Την πρώτη μέρα θα προσφωνήσουμε τους βουλευτές στο κοινοβούλιο της τδβκ», είπε αναφερόμενος στα κατεχόμενα. «Τα καλά νέα της τδβκ θέλω να τα δώσω στο κοινοβούλιο της τδβκ. Κάνουμε ένα ωραίο βήμα», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ανέφερε, «έχουμε τελετές στη βόρεια Κύπρο όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Θα πραγματοποιήσουμε τις τελετές μας με ευρεία αντιπροσωπεία και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην πατρίδα». Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «οι φετινές μας τελετές θα αποτελέσουν μήνυμα ειρήνης με τον καλύτερο τρόπο τόσο για το νησί όσο και για ολόκληρο τον κόσμο. Θα έχουμε διμερείς επαφές, θα υπάρξουν επαφές μεταξύ των αντιπροσωπειών μας».

«Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα»

Σε συνέντευξή του στο NTV, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι «αν δεν είναι κυρίαρχος, θα παραδώσει όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες… Όταν λένε να αποσυρθεί η Τουρκία από εδώ, η οποία δεν είναι είναι μέλος της ΕΕ, εμφανίζεται μια θέση σαν η Τουρκία να φυλακίζεται στην Ανατολία».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η παγίδα για την ομοσπονδία είναι η μία κυριαρχία. «Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα και ειδικά με την απόσυρση της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως τρίτη χώρα εντός της ΕΕ, με την πάροδο του χρόνου, οι Τουρκοκύπριοι θα μείνουν εντελώς μόνοι. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφομοίωση και καταστροφή του λαού».

«Μπορεί να είναι καλύτερα αν υπάρχει μια συμφωνία με τους Ελληνοκύπριους «

Πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι καλύτερα αν υπάρχει μια συμφωνία με τους Ελληνοκύπριους αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στους Ελληνοκύπριους, να γίνουμε το μπάλωμά τους και στο μέλλον να εξαφανιστούμε, δεν θα μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια».

Για την κάθοδο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι θα δοθούν ισχυρά μηνύματα, προσθέτοντας ότι είναι μια μεγάλη επίδειξη δύναμης και θα δείξουν «πόσο έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί Τουρκίας και τδβκ (ψευδοκράτους)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments