Οικονομία

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ηρακλής 2»

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ηρακλής 2»
Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής μόνο από τη ΝΔ έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη 18μηνη παράταση τoυ προγράμματος «Ηρακλής» και την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής μόνο από τη ΝΔ έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη 18μηνη παράταση τoυ προγράμματος «Ηρακλής» και την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν υπερψηφίζοντας μόνο επιμέρους διατάξεις.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός τόνισε: «Παίρνουμε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να βάλουμε ανάχωμα στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Στόχος του προγράμματος “ Ηρακλής2” είναι η εξυγίανση των τραπεζών, με την ελάφρυνση τους από τα κόκκινα δάνεια, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν τον κανονικό τους ρόλο που είναι η παροχή ρευστότητας στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως η ενίσχυση των επενδύσεων».

«Χρειαζόμαστε ένα νέο, ανανεωμένο και ανοιχτόμυαλο τραπεζικό σύστημα για να επιτελεί πράγματι και τον κοινωνικό του ρόλο και να βοηθήσει στον μετασχηματισμό της οικονομίας για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει το άλμα της 10ετίας», κατέληξε ο υφυπουργός, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαράλαμπος Mαμουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει για άλλη μια φορά εκτός δανειοδότησης εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και χωρίς καμία προστασία από τους πλειστηριασμούς, την πρώτη κατοικία ευάλωτων δανειοληπτών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments