Τεχνολογία

Netflix: Επεκτείνεται στον τομέα του gaming

Netflix: Επεκτείνεται στον τομέα του gaming
Netflix:Επεκτείνεται στον τομέα του gaming με τίτλους παιχνιδιών βασισμένους στις σειρές και τις ταινίες που έχει χρηματοδοτήσει

H πρόσληψη ενός πρώην στελέχους της Electronic Arts και του Facebook ήταν ενδεικτική του ότι το Netflix θέλει να μπει στο χώρο του gaming. Η επικείμενη επέκταση στον τομέα του gaming για το Netflix θεωρείται δεδομένη και αναμενόμενη.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στα σχέδια του Netflix να μπει στην αγορά του gaming, αλλά η πρόσληψη του Mike Verdu, ο οποίος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στο τμήμα augmented reality και περιεχομένου virtual reality στο Facebook, δείχνει τον προσανατολισμό του Netflix στο πεδίο του gaming. Η ακριβής θέση του Mike Verdu στο Netflix θα είναι ως αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης games.

To Netflix φέρεται έτοιμο να δημιουργήσει τίτλους παιχνιδιών βασισμένων στις σειρές και τις ταινίες που έχει χρηματοδοτήσει, με έναν mobile τίτλο βασισμένο στη σειρά Stranger Things να θεωρείται ένας από τους πρώτους που θα κυκλοφορήσει. Μένει να δούμε πώς ακριβώς θα εμπλακεί το Netflix στην κατηγορία, σχέδια για τα οποία κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για τις λεπτομέρειες.

Η Netflix είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία, η οποία είναι ειδικευμένη στη διαδικτυακή ενοικίαση ταινιών, είτε DVD είτε Blu-Ray, καθώς και στην παροχή video streaming.

Η Netflix είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάματος. Ιδρύθηκε το 1997 από τον Μαρκ Ράντολφ και τον Ριντ Χέιστινγκς και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Λος Γκάτος, στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία ειδικεύεται στη διαδικτυακή ενοικίαση ταινιών, είτε DVD είτε Blu-Ray, καθώς και στην παροχή video streaming. Τον Ιανουάριο του 2016 ανακοινώθηκε ότι το Netflix έχει 74 εκατομμύρια συνδρομητές, μαζί με 44 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Netflix: Το ντεμπούτο και η μετέπειτα πορεία στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου

Η Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου το 2013, ξεκινώντας από την πρώτη της σειρά, House of Cards. Έχει επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τότε, προσφέροντας περιεχόμενο με την επωνυμία «Netflix Original» μέσω της online βιβλιοθήκης ταινιών και τηλεόρασης. Η Netflix κυκλοφόρησε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές ή ταινίες το 2016, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι. svg%3E

Από τον Οκτώβριο του 2017, η Netflix είχε 109,25 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 52,77 εκατομμυρίων συνδρομητών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσπάθειές τους να παράγουν νέο περιεχόμενο, να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα για πρόσθετο περιεχόμενο και να διαφοροποιηθούν μέσω 190 χωρών οδήγησαν στην εταιρεία να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια χρέη: 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2017, από 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την ίδια χρονική στιγμή του προηγούμενου έτους. Τα κεντρικά γραφεία της Netflix είναι στο 100 Winchester Circle, Los Gatos, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Έχουν επίσης άλλα γραφεία στην Ολλανδία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κορέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments