Διεθνή

Τζεφ Μπέζος: Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε ιστορία στο διάστημα

Τζεφ Μπέζος: Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε ιστορία στο διάστημα
Τζεφ Μπέζος: Πραγματοποίησε την πρώτη πτήση αναψυχής στο διάστημα.

Ο Τζεφ Μπέζος πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα, και μάλιστα μαζί με τον αδελφό του. Το ταξίδι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποτελώντας την πρώτη επανδρωμένη πτήση της εταιρείας του, Blue Origin και γενικότερα την πρώτη πτήση αναψυχής στο διάστημα.

Τζεφ Μπέζος: Το σκάφος αναψυχής

Το σκάφος New Shepard, σχεδιασμένο ειδικά για πτήσεις αναψυχής, εκτοξεύτηκε λίγο μετά τις 16.10 ώρα Ελλάδας από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin σε ερημική περιοχή του Δυτικού Τέξας. Ανέπτυξε ταχύτητα τριπλάσια του ήχου, ή Mach 3, και έφτασε περίπου έξι χιλιόμετρα πάνω από τη λεγόμενη γραμμή Κάρμαν, το επίσημο όριο του Διαστήματος σε ύψος 100 χιλιομέτρων. Τζεφ Μπέζος

Στο απόγειο της πτήσης, οι τέσσερις επιβάτες απόλαυσαν για 3 λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας και θαύμασαν την καμπυλότητα της Γης από ψηλά. «Βλέπω το απέραντο γαλάζιο!» και «έχετε ένα ευτυχισμένο πλήρωμα εδώ!» ήταν μερικές από τις ενθουσιώδεις φράσεις που ακούστηκαν από την καμπίνα κατά την άνοδο.

Ο πύραυλος του New Shepard αποσυνδέθηκε από την κάψουλα και επέστρεψε αυτόνομα κοντά στην εξέδρα εκτόξευσης, ενώ οι επιβάτες έπεσαν λίγο αργότερα με αλεξίπτωτο. Παράλληλα καταρρίπτει το ρεκόρ του νεαρότερου και του γηραιότερου ανθρώπου που έχουν εκτοξευτεί ως σήμερα στο Διάστημα.

Τζεφ Μπέζος: Δεύτερος στην κούρσα του διαστήματος

Ο Τζεφ Μπέζος μπορεί να ήρθε δεύτερος στη μάχη του διαστήματος, καθώς ο δισεκατομμυριούχος Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έκοψε πρώτος το νήμα στις 11 Ιουλίου, ωστόσο θα πετάξει 13 μίλια υψηλότερα από τον αντίπαλό του, χρησιμοποιώντας τον πλήρως αυτόνομο πύραυλο και την κάψουλα New Shepard. Τζεφ Μπέζος

Στην πρώτη διαστημική πτήση θα μετείχε και ένας επιβάτης που πλήρωσε για τη θέση του. Πρόκειται για τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν, από την Ολλανδία, που ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του πλήρωσε ένα τεράστιο -πλην άγνωστο ποσό- για το εισιτήριο και θα γίνει ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία.

Στο πλήρωμα βρέθηκε επίσης ο αδερφός του Μπέζος, Μαρκ και η Γουόλι Φανκ, ετών 82, που θα γίνει με τη σειρά της η γηραιότερη αστροναύτης στο διάστημα. Και οι τέσσερις εμφανίστηκαν με τη στολή του αστροναύτη στη βάση στο Τέξας, ενώ είπαν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ότι δεν φοβούνται, ούτε νιώθουν νευρικότητα για την πτήση, που όπως τόνισαν, θα δημιουργήσει προηγούμενο στα εμπορικά διαστημικά ταξίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments