Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές: Χημικά και ρίψεις νερού στη συγκέντρωση

Αντιεμβολιαστές: Χημικά και ρίψεις νερού στη συγκέντρωση
Αντιεμβολιαστές: Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν αρκετοί συμπολίτες μας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν αντιεμβολιαστές σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει και άλλη μεγάλη συγκέντρωση που είχε διοργανώσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης. Στην παρούσα δεν άργησε να σημειωθεί ένταση με αντεξουσιαστές.

Πιο συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις 19:30, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν η «ΑΥΡΑ» και ο «ΑΙΑΝΤΑΣ». Οι συγκεντρωθέντες διασκορπίστηκαν γύρω από την πλατεία Συντάγματος και βρέθηκαν στην κάτω πλευρά, με την ένταση να μεταφέρεται και εκεί. Στα στενά γύρω από την Ερμού σημειώθηκε κυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών, με την χρήση χημικών και τις ρίψεις νερού να συνεχίζονται.

Επεισόδια στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ένταση με αντεξουσιαστές

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πανό που γράφουν συνθήματα όπως «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον», πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στο Σύνταγμα, με αίτημα «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε» όπως άλλωστε έγραφαν και στο κάλεσμά τους.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, την ώρα που δύο άντρες, που φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα και κατευθύνονταν στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, δέχθηκαν επίθεση με αντιεξουσιαστές. Ο ένας από τους δύο άντρες χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επεισόδια στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Και χρυσαυγίτες στη διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών

Οι αντιεμβολιαστές, την ώρα που η χώρα και ο πλανήτης συνεχίζει να παρακολουθεί τη νέα έξαρση της πανδημίας, με την ακόμη πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί, διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως και στην προηγούμενη διαμαρτυρία τους.

Στην πλατεία Συντάγματος, πάντως, φαίνεται πως βρέθηκαν και υποστηρικτές του καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καθώς υπάρχουν τρικάκια που καλούν για ψήφο στο «εθνικό κόμμα Ελληνες».

Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών και σε άλλες πόλεις

Αντιεμβολιαστές πραγματοποιούν πορεία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα πού απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου και με αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης, αναγράφοντας μεταξύ άλλων “όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό… δεν περνάει ο φασισμός”.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους άτομα διαφόρων ηλικιών ακόμη και παιδιά με κάποιους από αυτούς να κρατούν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, σημαίες του Βυζαντίου, ακόμα και εικόνες και σταυρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments