Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Παρόντες οπαδοί του Κασιδιάρη

Αντιεμβολιαστές: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Παρόντες οπαδοί του Κασιδιάρη
Αντιεμβολιαστές: Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν αρκετοί συμπολίτες μας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ένταση με τραυματισμό στο Σύνταγμα.

Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν αντιεμβολιαστές σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει και άλλη μεγάλη συγκέντρωση που είχε διοργανώσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης.

Αντιεμβολιαστές: Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πανό που γράφουν συνθήματα όπως «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον», πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στο Σύνταγμα, με αίτημα «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε» όπως άλλωστε έγραφαν και στο κάλεσμά τους. Αντιεμβολιαστές Αντιεμβολιαστές

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και υποστηρικτές του καταδικασμένου και φυλακισμένου για συμμετοχή και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασίδιαρης που έχει ιδρύσει νέο κόμμα.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με την Ελληνική Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Παράλληλα, οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε ρίψη νερού, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

Αντιεμβολιαστές: Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα πού απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου και με αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης, αναγράφοντας μεταξύ άλλων “όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό… δεν περνάει ο φασισμός”.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους άτομα διαφόρων ηλικιών ακόμη και παιδιά με κάποιους από αυτούς να κρατούν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, σημαίες του Βυζαντίου, ακόμα και εικόνες και σταυρούς.

Περίπου 3.000 τα κρούσματα σήμερα

Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός δεν υποχωρεί αφού και σήμερα είχαμε υψηλά ποσοστά κρουσμάτων. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.972, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 466.441 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.275 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To RT για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.23 (95% Crl: 0.98 – 1.48). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.870 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 125 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 89.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.770 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 161 (ημερήσια μεταβολή +18.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 129 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments