Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της Ελλάδας με Πετρούνια και Κορακάκη σημαιοφόρους

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της Ελλάδας με Πετρούνια και Κορακάκη σημαιοφόρους
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε την είσοδο της ελληνικής συμμετοχής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν! Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού είναι φέτος εδώ με έναν όμως χρόνο καθυστέρηση και χωρίς την παρουσία θεατών, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Η φετινή τελετή έναρξης είναι διαφορετική λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί. Η ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει σε άδειο στάδιο καθώς θα παραβρίσκονται λίγοι μόνο προσκεκλημένοι.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτη η ελληνική συμμετοχή

Οι αποστολές των χωρών παρελαύνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2021. Η ελληνική αποστολή μετράει 83 αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε 18 διαφορετικά αγωνίσματα.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Σημαιοφόροι της αποστολής, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι οι Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας. Η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η αποστολή της χώρας να έχει δύο σημαιοφόρους, δεν ήταν τυχαία αφού, σκοπός, ήταν η στήριξη της ισότητας των φύλων.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική συμμετοχή εισέρχεται πάντα πρώτη, ενώ να σημειωθεί πως οι χώρες θα εισέλθουν με σειρά που καθορίζεται από το ιαπωνικό αλφάβητο. Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λίγα λόγια για τη φετινή διοργάνωση

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, επίσημα γνωστοί ως Αγώνες της 32ης Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Τόκιο 2020, είναι μια διεθνής αθλητική διοργάνωση που θα λάμβανε χώρα στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, αλλά αναβλήθηκε στις 24 Μαρτίου για το έτος 2021, λόγω παγκόσμιων ανησυχιών για την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, το επίσημο όνομά των αγώνων παραμένει «Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2020».Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021

Θα είναι η 32η διοργάνωση Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Το Τόκιο επιλέχθηκε ως διοργανώτρια πόλη κατά την 125η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες στις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι Αγώνες θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο για πρώτη φορά από το 1964 ενώ θα είναι η τέταρτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1972 στο Σάπορο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1998 στο Ναγκάνο.

Θα είναι οι δεύτεροι αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Ανατολική Ασία, μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 στο Πεκίνο της Κίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments