Ελλάδα

Έκρηξη Βάρη: Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν

Έκρηξη Βάρη: Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν
Έκρηξη Βάρη: Από την έκρηξη τραυματίστηκε αστυνομικός.

Έκρηξη σημειώθηκε σε γραφεία εταιρείας πετρελαιοειδών στη Βάρη το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο σημείο και εξερράγη λίγο μετά τις 22:30. Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου, πλησίον της λεωφόρου Ευελπίδων (πρώην λεωφ. Βάρης-Κορωπίου). Δύο οχήματα της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο.

Στη Βάρη πρόσφατα έγινε και η σοκαριστική δολοφονική επίθεση εις βάρους γνωστού πυγμάχου.

Έκρηξη Βάρη: Αστυνομικός ο τραυματίας της επίθεσης

Αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας είναι ο ελαφρά τραυματίας από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, έξω από τα κεντρικά γραφεία εταιρείας πετρελαιοειδών ελληνικών συμφερόντων στη Βάρη.

Έκρηξη Βάρη

Ο ένστολος, η υγεία του οποίου δεν διατρέχει κίνδυνο, φέρει μικρά θλαστικά τραύματα από τα θραύσματα που προκάλεσε το ωστικό κύμα της έκρηξης και υποστήριξε στους συναδέλφούς του πως περνούσε συμπτωματικά έξω από τα γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Καποδιστρίου, τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη και δε συνδέεται επ ουδενί με την υπόθεση.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της ΓΑΔΑ οι οποίοι ερευνούν την επίθεση εκτιμούν πως οι βομβιστές ήθελαν να στείλουν ένα “ηχηρό” μήνυμα αφού ο ισχυρός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε τουλάχιστον πέντε μασούρια δυναμίτη. Οι εικόνες που αντίκρυζαν την Κυριακή όλοι όσοι περνούσαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας ήταν αποκαλυπτικές της ισχύος του εκρηκτικού μηχανισμού και του ωστικού κύματος, που προκάλεσε εκτεταμμένες ζημιές στη πρόσοψη του κτιρίου. Όλα τα παράθυρα είχαν γίνει θρύψαλα, ενώ το σημείο όπου οι δράστες είχαν αφήσει τη βόμβα πάνω σε μια σχάρα της ΕΥΔΑΠ στο οδόστρωμα, ξήλωσε το πεζοδρόμιο. Έκρηξη Βάρη

Η ανακοίνωση τη εταιρείας

Ανακοίνωση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βάρη, εξέδωσε η διοίκηση της REVOIL, όπου αναφέρονται τα εξής: “Σε συνέχεια της εμπρηστικής επίθεσης που έλαβε χώρα χτες βράδυ στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας REVOIL, καταδικάζουμε δημόσια κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Έκρηξη Βάρη

Τέτοιες άνανδρες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και πάνω απ’ όλα δεν συνάδουν με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας μας. Δηλώνουμε ότι θα συνδράμουμε τα μέγιστα προς τις δημόσιες αρχές για την ανεύρεση των υπαιτίων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments