Πολιτική

Φωτιά στην Αττική: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά

Φωτιά στην Αττική: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά
Φωτιά στην Αττική: Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σήμερα στην Αττική και ειδικότερα σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 17:15.

Φωτιά στην Αττική: Καίει ανεξέλεγκτη

Η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται εκτός ελέγχου, ενώ καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης της Ροδόπολης στην ΕΡΤ, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ λίγο πριν τις 17:00 δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης στον ΣΚΑΪ η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη», ενώ γίνεται και ενημέρωση ώστε κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που βρίσκονται δίπλα στη Λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μήκος 4 χλμ.

Φωτιά στην Αττική

Γίνονται συχνές εναέριες ρίψεις νερού. Οι αναζοπυρώσεις είναι επικίνδυνες, καθώς λόγω της έντονης βλάστησης και του δάσος, με κάθε αναζοπύρωση υπάρχει το ενδεχόμενο τα σπίτια να καούν. Στο σημείο επιχειρούν 141 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη με το Beriev-200. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Φωτιά στην Αττική: Έκτακτο μήνυμα του 112

Παράλληλα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Επίσης, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Φωτιά στην Αττική

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.»

Φωτιά στην Αττική: Σε μέγιστη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments