Ελλάδα

Φωτιά στη Σταμάτα: Μαίνεται εκτός ελέγχου – Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη

Φωτιά στη Σταμάτα: Μαίνεται εκτός ελέγχου – Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη
Φωτιά στη Σταμάτα: Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα Αττικής, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν φτάσει μέχρι τις αυλές των σπιτιών, ενώ κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Διόνυσο και τη Ροδόπολη, όπου κατευθύνθηκε η φωτιά.

Φωτιά στη Σταμάτα: Οι δηλώσεις του Δημάρχου

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης στον ΣΚΑΪ η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη», ενώ γίνεται και ενημέρωση ώστε κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που βρίσκονται δίπλα στη Λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μήκος 4 χλμ. Φωτιά στη Σταμάτα

Φωτιά στη Σταμάτα: Το μήνυμα από το 112

Παράλληλα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Επίσης, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Φωτιά στη Σταμάτα

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.»

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Διακοπή κυκλοφορίας

Να σημειωθεί πως, υπήρξε και νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας. Φωτιά στη Σταμάτα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments