Αθλητισμός

Σταφυλίδης: Πολύ κοντά στην Γκρόιτερ

Σταφυλίδης: Πολύ κοντά στην Γκρόιτερ
Σταφυλίδης: Από ότι όλα δείχνουν ο Έλληνας παίκτης αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ.

Ο Κώστας Σταφυλίδης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη Χόφενχαϊμ, στη θέση του αριστερού αμυντικού. Πριν από λίγους μήνες ένα δημοσίευμα έκανε λόγο για ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα και συγκεκριμένα, από τον ΠΑΟΚ.

Από ότι όλα δείχνουν, ο Έλληνας διεθνής αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga και συγκεκριμένα στην νεοφώτιστη Γκρόιτερ Φιρτ. Ο διεθνής άσος αναζητούσε ένα σύλλογο, στον οποίο να περάσει μία γεμάτη χρονιά αφήνοντας πίσω του τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

 

Δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ

Ο Σταφυλίδης πέρασε σήμερα το πρωί με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στη γερμανική ομάδα που εξασφάλισε πέρυσι την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου και αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ από την Χόφενχαϊμ στην οποία ανήκει και με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Για τον Σταφυλίδη το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα αργεί, καθώς ο ίδιος είχε και φέτος ως πρώτη προτεραιότητα την παραμονή του στο εξωτερικό, θέλοντας να επιστρέψει στις γεμάτες σεζόν που θα του δώσουν ξανά το εισιτήριο και για την Εθνική Ελλάδας, κάτι που σίγουρα θα ήθελε και ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, προκειμένου να έχει ακόμα μία αξιόπιστη λύση στο… οπλοστάσιο του.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο και αφού πέρασε και τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, ο Σταφυλίδης αναμένεται να ανακοινωθεί από την Γκόιτερ Φιρτ ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ για την ερχόμενη σεζόν.

Το «who is who» του Κώστα Σταφυλίδη

Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, στα έξι του χρόνια, στην ομάδα του χωριού του, τους Αετούς Ακροποτάμου. Στα 12 του πήρε τον δρόμο προς τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα και το 2011 προωθήθηκε στην ομάδα των ανδρών κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα εναντίον της Τότεναμ.

Το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά παρέμεινε για έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού. Τον Ιούλιο του 2014 παραχωρήθηκε στην αγγλική Φούλαμ και πάλι ως δανεικός. Τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2+1 χρόνια με την Άουγκσμπουργκ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Κώστας Σταφυλίδης υπήρξε βασικό μέλος της εθνικής Νέων που έφτασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2012, με την οποία συνολικά έχει αγωνιστεί 21 φορές, 7 επίσημους και 14 φιλικούς αγώνες, και της Ελπίδων (Κ-21), από το 2012 μέχρι το 2014). Στις 14 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική Ανδρών στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Ιρλανδία, στον οποίο ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος τον ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments