Ελλάδα

Self test: Oι δικαιούχοι για τον Αύγουστο

Self test: Oι δικαιούχοι για τον Αύγουστο
Self test: Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Τέσσερα self test θα διαμένονται για τον Αύγουστο από την Πέμπτη 29 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, ενώ το υπουργείο καθορίζει και ποιοι είναι οι δικαιούχοι των τεστ.

Self test: Η ανακοίνωση του υπουργείου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Σχετικά με τη διανομή των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test), για το μήνα Αύγουστο προβλέπεται η διάθεση τεσσάρων (4) τεστ από τα φαρμακεία όλης της χώρας από την Πέμπτη 29/7/2021 έως και την Τρίτη 10/8/2021.

Δικαιούχοι είναι:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Self test

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο ελέγχους (τεστ) κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.
  • Ο πρώτος έλεγχος είναι αυτοδιαγνωστικός (self-test), διατίθεται δωρεάν από το Κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Ο δεύτερος έλεγχος (τεστ) είναι ταχύς αντιγονικός (rapid test), πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζόμενου και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ, θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.
  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ.

Self test: Η νέα οδηγία για ανήλικους 12-17

Τη δυνατότητα οι μετακινήσεις σε νησιά από την ηπειρωτική χώρα να γίνεται και με self test για τους επιβάτες από 12 έως 17 ετών στις πτήσεις εσωτερικού, δίνεται με τροποποίηση της αεροπορικής Οδηγίας (notam), σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Self test

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς. Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments