Ελλάδα

Πάτρα: Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα

Πάτρα: Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα
Πάτρα: Ένας 23χρονος συνελήφθη καθώς ομολόγησε ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου.

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ένας 23χρονος στην Πάτρα ο οποίοςσυνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (26/7) και ομολόγησε ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου πλησίον της οδού Παπαφλέσσα.

Πρόσφατα είχαμε και το απάνθρωπο περιστατικό όπου σκότωσαν με ψαροντούφεκο τον «Κωστή», τη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Πάτρα: Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία είναι γεγονός

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση δράστη και κατ’ομολογία δολοφόνου ζώου απο τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.

Πάτρα

Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός!

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανίτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδάκου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας. Ο 23χρονος συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα».

Το περιστατικό στην Αλόννησο

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια – μασκότ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Πάτρα

Οι μηνύσεις που κατατέθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και τον Οργανισμό προστασίας Μεσογειακής φώκιας «MOm – Monachus monachus», έφεραν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, μέσω της οποίας ζητείται από τη Λιμενική Αρχή του νησιού να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης, που κατηγορείται για θανάτωση ζώου σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης, ζητείται να ληφθούν καταθέσεις λουόμενων αν παρατήρησαν κάτι ύποπτο για το θέμα, αλλά και να διερευνηθεί κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπως το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Βόρειων Σποράδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments