Αθλητισμός

Tom Daley: Έπλεκε ασταμάτητα την ώρα των αγώνων

Tom Daley: Έπλεκε ασταμάτητα την ώρα των αγώνων
Tom Daley: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον Βρετανό Ολυμπιονίκη να πλέκει ασταμάτητα στην ώρα των αγώνων στο Τόκιο.

Viral έχει γίνει ο Tom Daley μετά το πλάνο που δείχνει τον χρυσό Ολυμπιονίκη στις καταδύσεις, να πλέκει ασταμάτητα στις κερκίδες, παρακολουθώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νωρίτερα η Ελλάδα πήρε ένα χρυσό μετάλλιο από τον Τεντόγλου και ένα χάλκινο από τον Λευτέρη Πετρούνια.

Φυσικά η απορία όλων για το τι έπλεκε ο 27χρονος Βρετανός αθλητής που βγήκε πρώτος στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων, λύθηκε σύντομα καθώς ο ίδιος απάντησε ότι ετοίμαζε μια θήκη για το μετάλλιο του με στόχο να το βάλει μέσα για να μην γρατζουνιστεί.

Τι έπλεκε ο Ολυμπιονίκης

Μάλιστα η θήκη που έπλεκε με αφοσίωση, έχει από τη μια μεριά την αγγλική σημαία και από την άλλη την ιαπωνική. «Το μόνο πράγμα που με βοήθησε να κρατήσω τα λογικά μου σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν η αγάπη μου για το πλέξιμο και το βελονάκι», ανέφερε ο Daley ο οποίος είναι παντρεμένος με τον παραγωγό Ντάστιν Λανς Μπλακ και γνωστός εκπρόσωπος της LGBT κοινότητας.

Το who is who

Ο Τομ Ντέιλι κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα νέων σε ηλικία 10 ετών και το εθνικό πρωτάθλημα ανδρών σε ηλικία 13 ετών. Το 2008, αναδείχθηκε γινόμενος σε ηλικία 13 ετών ο νεαρότερος πρωταθλητής Ευρώπης καταδύσεων στην ιστορία, στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Τον Μάιο του 2008, κατετάγη στην έκτη θέση παγκοσμίως από την FINA στην κατηγορία ανδρών της πλατφόρμας 10 μέτρων, ενώ υποχώρησε στην 17η θέση τον Ιούλιο λόγω της μη συμμετοχής του στο Γκραν Πρι της FINA. Ωστόσο, πέτυχε να προκριθεί εντός της βρετανικής αποστολής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Πεκίνο, όπου συμμετείχε στα ατομικά και συγχρονισμένα αγωνίσματα καταδύσεων από βατήρα. Νεαρότερο μέλος της βρετανικής αποστολής, τερμάτισε έβδομος και όγδοος, αντιστοίχως.

Τον Ιούλιο του 2009, αναδείχθηκε νικητής στο αγώνισμα των καταδύσεων από βατήρα ύψους 10 μέτρων στην διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Ρώμη της Ιταλίας, δίνοντας την δυνατότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιο τίτλο στις καταδύσεις. Λαμβάνοντας βαθμολογία καλύτερη από εκείνη δύο Κινέζων που τον ακολουθούσαν στην κατάταξη, έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα των καταδύσεων.

Στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, ο Τομ Ντέιλι τερμάτισε στην τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, αποτέλεσε το φαβορί του αγωνίσματος των καταδύσεων από βατήρα ύψους 10 μέτρων, έπειτα από την κυριαρχία του στα προκριματικά στις 18 Αυγούστου 2016, με 571,85 βαθμούς, βαθμολογία κατά πολύ καλύτερη αυτής των Κιού Μπο και Τσεν Αϊσέν, λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τέσσερα 10 (ο υψηλότερος δυνατός βαθμός) και πηδώντας τέσσερα και μισό προ των 103,60. Προς γενική έκπληξη, αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, τερματίζοντας, μόλις, στην 18η θέση, χάνοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματος. Tom Dailey

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments