Ελλάδα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση χωριών

Φωτιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση χωριών
Φωτιά στη Μεσσηνία: Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση των οικισμών: Αγ. Θεόδωροι, Βράχος και Μοναστηράκι του δήμου Οιχαλίας.

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Μεσσηνία λίγο μετά τις 16.00 στην Κάτω Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας.  Τα μέτωπα που ανησυχούν περισσότερο τις Αρχές είναι αυτό στην Αρχαία Ολυμπία και αυτό στην Εύβοια.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19:00, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των οικισμών: Αγ. Θεόδωροι, Βράχος και Μοναστηράκι του δήμου Οιχαλίας. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων άλλαξε κατεύθυνση και απειλεί τη βόρεια πλευρά στο Διαβολίτσι.

Η φωτιά στην Μέλπεια Μεσσηνίας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιτόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Ένα σπίτι στο χωριό Βράχος παραδόθηκε στις φλόγες.

Την ίδια ώρα ανησυχεί τις αρχές το γεγονός, ότι η φωτιά καίει πυκνή βλάστηση ενώ σε συνδυασμό με τα άλλα μέτωπα στη Μεσσηνία, και Αρχαία Ολυμπία, όπου εκδηλώνονται και συνεχείς αναζωπυρώσεις δεν υπάρχουν επαρκείς επίγειες δυνάμεις αλλά και εναέρια μέσα.

Μεγάλη αναζωπύρωση εκδηλώθηκε πριν από λίγο και στο χθεσινό μέτωπο, στο Βλαχόπουλο.

«Ζήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα»

Νωρίτερα, σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση που πραγματοποίησε στις 13:00 ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως χτες «ζήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Ανατολική Μάνη», καθώς από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, συνέχισε, έχουν καεί 12.500 στρέμματα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Όσον αφορά στις ζημιές, είπε πως 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολλά συνεχίζουν να είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία, ενώ η μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης βρίσκεται πλέον σε ύφεση μετά από μεγάλη μάχη με το χρόνο.

Για τους λόγους αυτούς, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Εύβοια βρίσκεται σε πύρινη κόλαση και οι στιγμές είναι δραματικές, καθώς σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πολίτες έχουν αποκλειστεί από τη φωτιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments