Οικονομία

Moody’s: Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στην κανονικότητα

Moody’s: Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στην κανονικότητα
Moody's: Σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πορεία των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και την επόμενη ημέρα.

Σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πορεία των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, η έκθεση σημειώνει πως τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες είναι θετικά. Η επάρκεια των κεφαλαίων θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να υλοποιήσουν το πλάνο αναδιάρθρωσης που θα μειώσουν τα προβληματικά δάνεια βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την κερδοφορία.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η απομείωση κεφαλαίου στην άσκηση ανήλθε κατά μέσο όρο στις 610 μονάδες βάσης, πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (485 μονάδες βάσης), αλλά οι ολοκληρωμένες και επερχόμενες κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων θα έφερναν τον αντίκτυπο πιο κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η Moody’s συμπεραίνει πως οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών σε συνδυασμό με τη μεθοδολογία των τεστ αντοχής δείχνουν πως οι τράπεζες μπορούν να βελτιώσουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης και να πετύχουν 10% κερδοφορία και στη μείωση των εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 10%.

Moody’s: Η κυβέρνηση έχει βελτιώσει τη διακυβέρνηση σε αρκετούς τομείς

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σταθερό πιστωτικό προφίλ και εξισορροπεί πλέον τις μεταρρυθμίσεις ενώ παράλληλα επιταχύνει και τη και την ανάπτυξη ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, τονίζει πως το υψηλό δημόσιο χρέος παραμένει ως μια πολύ υψηλή πρόκληση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments