Ελλάδα

Φωτιά σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή: Πέντε εγκαυματίες στο ΚΑΤ

Φωτιά σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή: Πέντε εγκαυματίες στο ΚΑΤ
Φωτιά σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή: Πέντε τραυματίες έχουν μεταφερθεί από τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, καθώς και στη Δροσοπηγή δόθηκε εντολή από το δήμο Διονύσου να εκκενωθεί προληπτικά και το Κρυονέρι. Πριν από λίγο δε δόθηκε και εντολή εκκένωσης για τις Αφίδνες.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ελαφρά εγκαύματα μετά τη φωτιά σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι. Τρεις εγκαυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο ΚΑΤ.

Σε έκτακτη εφημερία το Σισμανόγλειο

Το ΕΚΑΒ δέχεται κλήσεις για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Αναπτύσσει δυνάμεις, ασθενοφόρα και πληρώματα, στα διοδια των Αφιδνων και του Αγιου Στεφάνου. Εκτιμάται πολυ δυσκολο βραδυ και αναμένεται να μπει εκτάκτως σε εφημερία νοσοκομείο της Αττικής εάν χρειαστεί για την αντιμετώπιση ασθενών. Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Δύο μοτοσικλέτες άμεσης επέμβασης, 7 ασθενοφόρα και μια κινητή ιατρική μονάδα.

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημερευσης του ΓΝ «Σισμανόγλειο». Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα. Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments