Ελλάδα

Φωτιά στη Φωκίδα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση Τολοφώνα

Φωτιά στη Φωκίδα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση Τολοφώνα
Φωτιά στη Φωκίδα: Μήνυμα έστειλε το 112 για άμεση εκκένωση του Τολοφώνα, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν η Ελαία και η Καλλιθέα.

Για άλλη μία μέρα συνεχίζουν να καίνε πολλά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, ενώ η φωτιά στην Φωκίδα κινείται ανεξέλεγκτα καίγοντας χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ελαία Δωρίδος Φωκίδας. Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα, με τους κατοίκους να οδηγούνται προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ακόμη, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Τολοφώνα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 22:10 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση του Τολοφώνα, ενώ νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι εκκενώσεις της Ελαίας και της Καλλιθέας, με τους πολίτες να οδηγούνται προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Διακοπή της ηλεκτροδότησης διαπιστώνεται στον παραλιακό οικισμό Άγιος Νικόλαος

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας μίλησε για ανεξέλεγκτη φωτιά, ενώ ανέφερε ότι κάηκαν σπίτια τόσο στην Ελαία όσο και στην Καλλιθέα.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα κυρίως από την Ναύπακτο αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο.

Αντιπυρική ζώνη στην περιοχή

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα κυρίως από την Ναύπακτο αλλά και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς που προσπαθούν μέσα στη χαμηλή βλάστηση και τις ελιές να σταματήσουν τις φλόγες δημιουργώντας μια ζώνη σε ένα κρίσιμο σημείο. Την τελευταία ώρα υπήρξε και ενίσχυση με εναέρια μέσα ωστόσο όμως το μέτωπο συνεχώς διευρύνεται.

Να σημειωθεί ότι τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα εκκενώθηκαν καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν στα κινητά τους μήνυμα που αρχικά τους καλούσαν να εκκενώσουν την περιοχή της Ελαίας και τους οδηγούσαν στο χωριό Καλλιθέα. Λίγο αργότερα εστάλη και νέο μήνυμα όπου καλούσαν τώρα και τους κατοίκους της Καλλιθέας να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Μήνυμα 112 σε Καλλιθέα Φωκίδας

Την εκκένωση του χωριού Ελαία πού βρίσκεται δυτικά της Ιτέας ζήτησε η πυροσβεστική υπηρεσία ενώ στη συνέχεια η αστυνομία, η περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Δωρίδας ενημέρωσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω πυρκαγιάς.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται στην Καλλιθέα Φωκίδας να εκκενώσουν τώρα προς ‘Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments