Πολιτική

Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στην Ηλεία ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στην Ηλεία ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Ηλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην Ηλεία βρίσκονται ήδη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Μητσοτάκης

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Ειδικότερες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αναζωπυρώσεις στην Αρχαία Ολυμπία

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς γύρω από την Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα». Παράλληλα, τόνισε ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν διανοιχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «από νωρίς σήμερα το πρωί έχει ενισχυθεί η ένταση των ανέμων, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις κάτι τέτοιο αναμενόταν να συμβεί μετά τις 10:00 το πρωί». Η φωτιά παραμένει ισχυρή και κινήθηκε επικίνδυνα προς τα χωριά Λατζόι, Λάλα και Μιράκα, τα οποία έχουν εκκενωθεί ήδη προληπτικά. Μητσοτάκης

Υπό έλεγχο έχει τεθεί ευτυχώς η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία πλησίαζε επικίνδυνα στο μουσείο. Το σημείο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Έτσι, σύμφωνα με το patrisnews.com, μετά από σκληρή «μάχη» η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Το πρωί υπήρξε αναζωπύρωση στο σημείο, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να απειλεί τον αρχαιολογικό χώρο.

Η φωτιά παραμένει ωστόσο ισχυρή και κινήθηκε επικίνδυνα προς τα χωριά Λατζόι, Λάλα και Μιράκα, τα οποία έχουν εκκενωθεί ήδη προληπτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments