Ελλάδα

Πύρινα μέτωπα: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Πύρινα μέτωπα: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης
Πύρινα μέτωπα: Μετά την φωτιά στην Βαρυμπόμπη συνεχίζονται τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Μεσσηνία, Αρχαία Ολυμπία και Εύβοια.

Πολλά συνεχίζουν να είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία, ενώ η μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης βρίσκεται πλέον σε ύφεση μετά από μεγάλη μάχη με το χρόνο.

Για τους λόγους αυτούς, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Εύβοια βρίσκεται σε πύρινη κόλαση και οι στιγμές είναι δραματικές, καθώς σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πολίτες έχουν αποκλειστεί από τη φωτιά.

Στην Αρχαία Ολυμπία Χρυσοχοϊδης – Μενδώνη

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει αυτή την ώρα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Η υπουργός Πολιτισμού -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- θα πάει στον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης.

Στην περιοχή μεταβαίνει επίσης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σημειώνεται ότι η φωτιά στην Ηλεία, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία είναι εκτός ελέγχου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Μάλιστα από την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments