Ειδήσεις

Pegasus Spyware: Βρέθηκε σε κινητά Γάλλων δημοσιογράφων

Pegasus Spyware: Βρέθηκε σε κινητά Γάλλων δημοσιογράφων
Pegasus Spyware: Νέες αποκαλύψεις.

Το εύρος μόλυνσης από το Pegasus Spyware φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλο, σύμφωνα με όσα έχουν ανακαλύψει οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο spyware βρέθηκε να είναι ενεργό σε smartphones Γάλλων δημοσιογράφων.

Μάλιστα στόχος ήταν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει τηλέφωνο.

Pegasus Spyware: Και στα τηλέφωνα Γάλλων δημοσιογράφων

Το spyware που έχει δημιουργήσει η ισραηλινή εταιρεία NSO και έχει γίνει ευρέως γνωστό ως Pegasus spyware, ανακαλύφθηκε σε κινητά Γάλλων δημοσιογράφων, μαζί με το smartphone ενός διοικητικού στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού France 24. H Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (ANSSI) της Γαλλίας βρήκε ίχνη του spyware σε κινητά των Γάλλων δημοσιογράφων και ενημέρωσε τις δικαστικές Αρχές της χώρας.

Οι εκτιμήσεις ανεξάρτητων οργανισμών κάνουν λόγο για τουλάχιστον 180 δημοσιογράφους σε παγκόσμια κλίμακα που εκτιμάται ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το συγκεκριμένο spyware.

Οι πολιτικοί στη Γαλλία εμφανίζονται θορυβημένοι από τις ειδήσεις αυτές, ενώ οργανώσεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η διάδοση ενός τέτοιου λογισμικού σε παγκόσμια κλίμακα.

Το θέμα έχει αναδειχθεί από το Pegasus Project, ένα διεθνές κονσόρτσιουμ που αποτελείται από 17 media, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται ο βρετανικός Guardian, αλλά και Μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σουηδία

Pegasus Spyware: Άλλαξε τηλέφωνο ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν

Μέσα στους πιθανούς στόχους που παρακολουθούνταν από το λογισμικό Pegasus είναι και ο Εμανουέλ Μακρόν. Ειδικότερα, από το λογισμικό παρακολουθούνταν 50.000 τηλεφωνικοί αριθμοί από το 2016. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι αριθμοί τουλάχιστον 180 δημοσιογράφων, 600 πολιτικών, ανδρών και γυναικών, 85 υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 65 επικεφαλής επιχειρήσεων.

Μετά τον σάλο από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άλλαξε το κινητό τηλέφωνό του και τον αριθμό του, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας, σε μία από τις πρώτες απτές αντιδράσεις, που ανακοινώθηκαν σε σχέση με το σκάνδαλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments