Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Η μεγαλύτερη στα χρονικά καταστροφή από πυρκαγιά

Φωτιά Εύβοια: Η μεγαλύτερη στα χρονικά καταστροφή από πυρκαγιά
Φωτιά Εύβοια: Η πυρκαγιά της βόρειας Εύβοιας αναμένεται να καταγραφεί στα ελληνικά χρονικά ως η μεγαλύτερη καταστροφή του είδους της στην χώρα μας.

Με το χειρότερο τρόπο θα μείνει χαραγμένη η καταστροφή στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας, καθώς η φωτιά στην Εύβοια έχει κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Φωτιά Εύβοια: Πάνω από 600.000 στρέμματα καμμένα

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η συνολική έκταση που θα καεί θα υπερβαίνει τις 600.000 στρέμματα.

«Η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια υπολογίζεται ότι θα κάψει περίπου 600.000 στρέμματα, ενώ το 2007 στην Ηλεία είχε ξεπεράσει τις 440.000 στρέμματα» ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα η περιβόητη πυρκαγιά στην Αττάλεια της Τουρκίας ήταν της τάξεως των 550.000 στρεμμάτων.

Φωτιά Εύβοια: Απαντήσεις για σχέδια εμπρησμών

Αναφορικά στο σενάριο των εμπρησμών ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

«Έχουμε συλλήψεις εμπρηστών ψυχοπαθητικού τύπου στην Πετρούπολη ή το Κρυονέρι. Η εντύπωση που έχω για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ότι δεν σχετίζεται με εμπρησμό. Επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη λένε ότι σχετίζεται με κωλώνες της ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ το αρνείται. Ύποπτες είναι οι πυρκαγιές στην Ηλεία, στην Αρχαία Ολυμπία» υπογράμμισε. Φωτιά Εύβοια

«Είναι προφανές ότι σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε για τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

Φωτιές Ελλάδα: Έξι συλλήψεις για εμπρησμό

Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις με την υποψία εμπρησμού σε Αθήνα, Φωκίδα και Πελοπόννησο.

Στη Μεσσηνία, συνελήφθη σήμερα 71χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπρησμό. Ο άνδρας εντοπίστηκε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Φωτιά Εύβοια

Σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη, πράξεις που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2021.

Φωτιές Ελλάδα: Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα εμπρησμού στην Πετρούπολη

Επιπλέον, το Σάββατο συνελήφθη 47χρονος που επιχείρησε να βάλει φωτιά σε δύο σημεία εντός του άλσους Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα, η εμπλοκή του και σε εμπρησμούς 4 κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα πλησίον του Άλσους. Φωτιά Εύβοια

Ποινική δίωξη στον 43χρονο από το Κρυονέρι

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως συνελήφθη 43χρονος που εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στο Κρυονέρι. Στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν τσόφλια καρυδιού, σπίρτα και αναπτήρες. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό.

Τέλος, την Παρασκευή συνελήφθη αλλοδαπή, η οποία επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως και την Πέμπτη, ένας 63χρονος στον Θεολόγο Φθιώτιδας συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια καθώς εκτελούσε εργασίες με σιδηροτροχό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments