Αθλητισμός

Ίντερ – Μίλαν: Προς πώληση οι δύο ιστορικές ομάδες

Ίντερ – Μίλαν: Προς πώληση οι δύο ιστορικές ομάδες
Ίντερ - Μίλαν: Την πώληση των ομάδων τους αποφάσισαν οι μεγαλομέτοχοι των δύο ιστορικών ιταλικών ομάδων. Αναλυτικά τι αναφέρουν τα διάφορα ρεπορτάζ.

Σειρά δημοσιευμάτων από την Ιταλία σημειώνουν πως η Ίντερ και η Μίλαν ετοιμάζονται να αλλάξουν ιδιοκτήτη, καθώς οι μεγαλομέτοχοι των δύο ιστορικών συλλόγων του Μιλάνου βάζουν τις ομάδες τους σε πωλητήριο.

Η οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» και ο δημοσιογράφος Κάρλο Φεστ αναφέρουν για τους «νερατζούρι» πως η εταιρεία Suning, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, εδώ και καιρό αναζητάει αγοραστή μιας και η πανδημία του κορωνοϊού την επηρέασε σημαντικά από οικονομικής άποψης, γι’ αυτό και πούλησαν τους Χακίμι και Λουκάκο. Συνεπώς, εφόσον έρθει μία καλή πρόταση, οι Κινέζοι μεγαλομέτοχοι της Ίντερ, είναι έτοιμοι να την αποδεχθούν. Ίντερ - Μίλαν

Όσον αφορά τους «ροσονέρι» το επενδυτικό γκρουπ Elliott Management έχει θέσει ένα χρονικό «κύκλο» όσον αφορά την επένδυση που έκαναν στην ιταλική ομάδα και αυτή αυτή στο τέλος της. Άλλωστε η Μίλαν ήρθε στην κατοχή τους αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης Γιονγκχόνγκ Λι αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω χρεών. Στόχος ήταν να κάνουν πιο ελκυστική την Μίλαν σε υποψήφιους αγοραστές κάτι που θεωρούν πως έχουν καταφέρει και με την έξοδο στο Champions League.

Ίντερ – Μίλαν: Λίγα λόγια για την μεγάλη ιστορία της Ίντερ

Η Ίντερ, είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ιταλίας με έδρα το Μιλάνο.

Η ομάδα μετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την πρώτη της εμφάνιση το 1909. Η Ίντερ έχει κερδίσει 30 εγχώρια τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων δεκαοκτώ πρωταθλημάτων, επτά Κυπέλλων Ιταλίας και πέντε Σούπερ Καπ Ιταλίας. Από το 2006 έως το 2010, ο σύλλογος κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος.

Έχει κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ τρεις φορές: δύο το 1964 και το 1965 και στη συνέχεια άλλο ένα το 2010. Η πιο πρόσφατη επιτυχία της ήταν το ιταλικό τρεμπλ, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου το ίδιο έτος. Ο σύλλογος έχει κερδίσει επίσης τρία Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ΦΙΦΑ.

Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο στάδιο Σαν Σίρο χωρητικότητας 80.018, επίσης γνωστό ως Στάντιο Τζουζέπε Μεάτσα, το οποίο μοιράζεται από κοινού με την αντίπαλό της Μίλαν και είναι το μεγαλύτερο από πλευράς χωρητικότητας στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Η συμπολίτισσά της, Μίλαν, θεωρείται η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, ενώ οι μεταξύ τους αγώνες είναι γνωστοί ως Derby della Madonnina, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στο ποδόσφαιρο.

Ίντερ - Μίλαν
  • Από το 2010, η Ίντερ κατατάσσεται δεύτερη πιο δημοφιλής ομάδα στην Ιταλία και η έκτη πιο δημοφιλής ομάδα στην Ευρώπη.
  • Ο σύλλογος είναι ένας από τους πολυτιμότερους στην Ιταλία και τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
  • Αποτέλεσε επίσης ιδρυτικό μέλος της διαλυμένης πλέον G-14, της οργάνωσης των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης.
  • Κατά την περίοδο του πρωταθλήματος του 2006-07, η Ίντερ έσπασε όλα τα κοντέρ συγκεντρώνοντας 97 βαθμούς, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου και έκανε τις περισσότερες σερί νίκες (17) όλων των εποχών στο Campionato.
  • Είναι η μοναδική Ιταλική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στη Serie Β και επίσης είναι η μόνη στη χώρα της που κατέκτησε το τρεμπλ δηλαδή Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια περίοδο (2009-10).

Ίντερ – Μίλαν: Λίγα λόγια για την σπουδαία Μίλαν

Η Μίλαν (ιταλικά: Milan, ιταλική προφορά: ˈmiːlan), είναι ιταλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Μιλάνο της Λομβαρδίας, από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς. Τα μέλη και οι οπαδοί της ονομάζονται Milanisti (Μιλανίστι) ή Rossoneri (Ροσονέρι, δηλαδή Κοκκινόμαυροι). Συνολικά, μετρά τριάντα επίσημους τίτλους στη χώρα της (δεκαοκτώ πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και επτά Σούπερ Καπ). Εκτός συνόρων, πρόκειται για τη σπουδαιότερη ιταλική ομάδα. Έχει κερδίσει το Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) επτά φορές, επίτευγμα που μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης υπερβαίνει με δεκατρείς κατακτήσεις και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ πέντε, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Επίσης, έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης. Ίντερ - Μίλαν

Η Μίλαν έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια συλλόγων (μία ως νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διοργανώνει η FIFA και τρεις ντε φάκτο, ως τροπαιούχος του Διηπειρωτικού). Όσον αφορά τις ομάδες με τους περισσότερους αναγνωρισμένους διεθνείς τίτλους, η Μίλαν είναι τέταρτη μαζί με τη Μπόκα Τζούνιορς (έχουν από 18). Πρώτη με 21 είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στη δεύτερη θέση με 20 ισοβαθμούν η ισπανική Μπαρτσελόνα και η αιγυπτιακή Αλ Αχλί.

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ, την έτερη μεγάλη ομάδα του Μιλάνου, θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, όχι μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και παγκοσμίως.

Επίσης, οι Ροσονέρι ανήκουν στους ιδρυτές του G-14, ενός πανευρωπαϊκού ομίλου που περιελάβανε τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου, καθώς και του διάδοχου σχήματος, της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments