Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό να περιμένουμε τον χειμώνα στην Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό να περιμένουμε τον χειμώνα στην Ελλάδα
Σάκης Αρναούτογλου: Ο γνωστός μετεορολόγος έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για το χειμώνα που έρχεται αναφορικά με το μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε σε μια γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων για τον επερχόμενο χειμώνα, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλεψη, όπως επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμησή του η Ελλάδα ενδέχεται να έχει πιο μαλακό χειμώνα με λιγότερες μέρες χιονόπτωσης από το κανονικό.

Όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου: «Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό.

(Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)».

Σχετικά με την άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες ο Σάκης Αρναούτογλου υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για καύσωνα, αλλά για μια συγκρατημένη άνοδο της θερμοκρασίας.

«Συγκρατημένη η άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο 48ωρο (OXI Καύσωνας) με αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία και τη δυσφορία την Τρίτη και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ από την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί άστατος τα μεσημέρια και απογεύματα αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα και από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά με πιθανές τοπικά ισχυρές καταιγίδες με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στα ανατολικά και σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας!», αναφέρει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments