Ελλάδα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσήχθη ύποπτος

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσήχθη ύποπτος
Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ένας άντρας προσήχθη ως ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη φωτιά στο Αργάσι Ζακύνθου. Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες.

Τον φερόμενο ως ύποπτο υπέδειξε στις αρχές, ως υπεύθυνο της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο , κάτοικος της περιοχής. Παράλληλα η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη που ξέσπασε στο Αργάσι και έφθασε μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Η φωτιά, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, είχε σύμμαχο τον αέρα, που έφθανε τα 6 μποφόρ και γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση, απειλώντας τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο σπίτια, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα, αλλά και εθελοντές, ενώ στο σημείο για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκονται 6 υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μία του Δήμου Ζακύνθου. Φωτιά στη Ζάκυνθο

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου

Ζάκυνθος: Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό αλλά δεν απειλούνται κατοικίες.

Ξέσπασε μεγάλη φωτιά  το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Αργάσι στη Ζάκυνθο με αποτέλεσμα την ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, λίγο πριν την είσοδο στο Αργάσι, κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή χωρίς ωστόσο να απειλείται οικισμός. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό αλλά δεν απειλούνται κατοικίες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα , 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments