Ελλάδα

Αθήνα: Αφγανός απείλησε να αυτοπυρποληθεί πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία

Αθήνα: Αφγανός απείλησε να αυτοπυρποληθεί πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία
Αθήνα: Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης ένας Αφγανός απείλησε να αυτοπυρποληθεί πίσω από το κτήριο που στεγάζεται η Αμερικανική Πρεσβεία.

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αθήνα και μάλιστα πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ένας Αφγανός προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα γύρω στις 4μμ σήμερα. Την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν έχουν δώσει τελεσίγραφο προς τις ΗΠΑ για την απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας χρησιμοποίησε εύφλεκτο υγρό, πιθανώς βενζίνη και βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Πέτρου Κόκκαλη και Γέλωνος, πίσω από την πρεσβεία των ΗΠΑ Σύμφωνα με το OPEN, άμεσα τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και στη συνέχεια έγινε προσαγωγή στην Κρατική Ασφάλεια. Από ότι φαίνεται προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ως αντίδραση για τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Το τελεσίγραφο των Ταλιμπάν προς τις ΗΠΑ

Ο Suhail Shaheen, σε συνέντευξή του στην Sky News την Τρίτη, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν είχαν ήδη ανακοινώσει μια «γενική αμνηστία» στους ανθρώπους στο Αφγανιστάν και ότι δεν θα επιτεθούν στις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν απομείνει στη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει 6.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην εκκένωση αμάχων και προσφύγων από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την απροσδόκητη πτώση του Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν το Σαββατοκύριακο.

Σε ερώτηση για το πόση διορία δίνουν οι Ταλιμπάν στις ΗΠΑ για να απομακρύνουν τις δυνάμεις τους, ο κ. Shaheen απάντησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία της Ντόχα που υπέγραψε η κυβέρνηση Τραμπ πέρυσι και να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ το Αφγανιστάν μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου – 20η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, που οδήγησαν στην εισβολή των ΗΠΑ.

Μυστική συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν

Μία νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο αρχηγός των Ταλιμπάν και ο διευθυντής της CIA είχαν μυστική συνάντηση.  Αφγανιστάν

Πιο συγκεκριμένα, η Washington Post αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς είχε εμπιστευτική συνομιλία με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ στην αφγανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, με ποικίλα θέματα προς συζήτηση. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το φονταμενταλιστικό καθεστώς μετά από την κατάληψη της εξουσίας στην Καμπούλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments