Τεχνολογία

Horizon Workrooms: Το όραμα του Facebook για ένα εικονικό περιβάλλον εργασίας

Horizon Workrooms: Το όραμα του Facebook για ένα εικονικό περιβάλλον εργασίας
Horizon Workrooms: Πως θα λειτουργεί.

Εδώ και αρκετά χρόνια το Facebook οραματίζεται ένα μέλλον εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση των VR headsets της Oculus, αλλά η πανδημία και οι ανάγκες για τηλεργασία έχουν επισπεύσει τα σχέδια της για τη δημιουργία ενός ψηφιακού χώρου εργασίας. Το concept ονομάζεται πλέον “Horizon Workrooms” και η εταιρεία πιστεύει πως είναι ο κατάλληλος συνδυασμός σύγχρονων τεχνολογιών και λύσεων για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της.

Την ίδια ώρα η εταιρεία φέρνει και μια νέα αλλαγή στο Instagram.

Horizon Workrooms: Πως θα λειτουργεί

Σύμφωνα με το Facebook, στα Horizon Workrooms οι χρήστες θα φορούν τα VR headsets τους (Oculus Quest 2 ή μελλοντικά μοντέλα) και θα κινούνται – λειτουργούν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιώντας τα Oculus Avatars τους, δηλαδή τις ψηφιακές καρτουνίστικες εκδόσεις του εαυτού τους για να συμμετέχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις και να αλληλεπιδρούν με τους συνεργάτες τους.

Η εταιρεία, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι στο εσωτερικό τους χρησιμοποιούν ήδη μια έκδοση των Horizon Workrooms που υποστηρίζει τη συμμετοχή έως 16 ατόμων σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας ή έως 50 ατόμων σε video κλήση που εμφανίζονται μέσα σε αυτό το VR περιβάλλον σε έναν τοίχο όπως θα φαινόταν στην πραγματική ζωή στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Ανάμεσα στις λειτουργίες που ευελπιστούν πως θα είναι διαθέσιμες στη μελλοντική έκδοση του Horizon Workrooms, συμπεριλαμβάνονται η αναγνώριση των κινήσεων των χεριών του χρήστη, η πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων, τα Oculus Avatars, ήχος Spatial Audio, δυνατότητα απομακρυσμένου διαμοιρασμού του περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και η αναγνώριση των πατημάτων στο πληκτρολόγιο.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, η Facebook σημειώνει ότι τα Horizon Workrooms δεν θα καταγράφουν τις συνομιλίες και τη δραστηριότητα των χρηστών προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν για το σερβίρισμα προσωποποιημένων διαφημίσεων, ενώ όλη η καταγραφή εικόνων και video από τον χώρο του χρήστη θα παραμένει αποθηκευμένη τοπικά και δεν θα αναρτάται σε κάποιον server. Επίσης, το Facebook και οι third-party εφαρμογές δεν θα έχουν πρόσβαση, δεν θα μπορούν να δουν ή/και να εκμεταλλευτούν το υλικό για οποιαδήποτε χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί ήδη μια δωρεάν open beta έκδοση του Horizon Workrooms για τα Oculus Quest 2, αλλά όχι για όλες τις χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments