Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 29/8: Τέσσερις νεκροί σε ένα 24ωρο στην Κρήτη

Κρούσματα σήμερα 29/8: Τέσσερις νεκροί σε ένα 24ωρο στην Κρήτη
Βαρύ είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην Κρήτη, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν καταλήξει σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο ασθενείς στο νοσοκομείο Χανίων, έναν στο Βενιζέλειο και έναν στο ΠΑΓΝΗ.

Στο Ηράκλειο δύο ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα άνδρα και μία γυναίκα, 80 και 70 ετών αντίστοιχα. Ο άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στην κλινική covid του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Η 70χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και εκείνη με υποκείμενα νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δύο ακόμα άτομα έχασαν την ζωή τους, αυτή τη φορά, στο νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για έναν 80χρονο και έναν 83χρονο που νοσηλεύονταν στις κλινικές covid του νοσοκομείου ωστόσο δεν άντεξαν και κατέληξαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται πως το νησί αγγίζει τα 30.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στο νησί έχουν καταγραφεί 29.586 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού από τον Μάρτιο του 2020 έως και χθες, Σάββατο 28 Αυγούστου του 2021.

Αυξάνονται τα ποσοστά παιδιών και έφηβων που εμβολιάζονται

Ολοένα και πιο θετική είναι η ανταπόκριση παιδιών και εφήβων στο κάλεσμα για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 7%, δηλαδή 26.000 παιδιά, ενώ στις ηλικίες 15-17 ετών το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, καθώς έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 60.000 έφηβοι, δηλαδή ποσοστό 17%.

Στην εμβολιαστική κάλυψη την πρώτη θέση παίρνουν οι ηλικίες 75-79 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί στο 86%, ενώ σημειώνεται ότι ήταν και από τις πρώτες πληθυσμιακές ομάδες που είχαν πρόσβαση στην πλατφόρμα, σύμφωνα με το Open TV.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του εμβολιασμού, έχουν πραγματοποιηθεί 5.991.224 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 5.697.216 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

220.000 νέα ραντεβού

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε λόγο για πολύ ικανοποιητική αύξηση του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις 16 Αυγούστου.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι 220.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων οι 8.150 υγειονομικοί. Παράλληλα, εκτίμησε ότι μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες ο αριθμός των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments