Οικονομία

Κομισιόν: Η οικονομική εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα

Κομισιόν: Η οικονομική εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα
Κομισιόν: Θετικά είναι για τη χώρα μας τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Κομισιόν αναφορικά με το δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης.

Θετικά είναι για τη χώρα μας τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Κομισιόν αναφορικά με το δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δείκτης μειώθηκε στις 117,5 μονάδες έναντι 119 μονάδων τον Ιούλιο,όμως στην Ελλάδα, ο δείκτης ανέβηκε από το 111,2 στο 113,0.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με αυτή την εξέλιξη σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: “Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, τον Αύγουστο 2021, έφτασε τις 113 μονάδες, αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό 20ετίας, που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο 2020, λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη δείγμα ισχυρής ανάκαμψης για το 2021”.

Παράλληλα και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης δήλωσε: μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε αύξηση πάλι στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, από 111.2 σε 113.0 τον Αύγουστο, κοντά στο προηγούμενο υψηλό, και με ρεκόρ δεκαετιών για την μεταποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο δείκτης, παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Το προηγούμενο διάστημα, το οικονομικό κλίμα επλήγη λόγω της πτώσης της εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες και τη βιομηχανία, αλλά και μεταξύ των καταναλωτών, με τους κλαδικούς δείκτες στις κατασκευές και το λιανικό εμπόριο να σημειώνουν άνοδο.

Χώρες όπως η Γαλλία και Ολλανδία παρουσιάζει πτώση , ενώ μικρότερη ήταν σε Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία. Στη Γερμανία, ο δείκτης έμεινε πρακτικά αμετάβλητος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments