Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Άνετη νίκη και πρόκριση στο US Open

Μαρία Σάκκαρη: Άνετη νίκη και πρόκριση στο US Open
Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε και επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Μάρτα Κόστιουκ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του US Open.

Την νίκη επί της Μάρτα Κόστιουκ πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του US Open. Ακόμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε επίσης να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του US Open.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα τενίστρια, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο τένις, επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Ουκρανής, Μάρτα Κόστιουκ, No.55 στην παγκόσμια κατάταξη και πέρασε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σεβάστοβα-Σινιάκοβα.

Πως εξελίχθηκε ο αγώνας

Η Σάκκαρη έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και είχε 27 winners και 8 άσους, με την Ουκρανή να μένει σε παθητικό ρόλο. Επίσης, η συμπατριώτισσά μας είχε 6 διπλά λάθη και 24 αβίαστα λάθη, τα οποία εάν είχε αποφύγει θα είχε πάρει πολύ πιο εύκολα την πρόκριση.

Η Ουκρανή ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Μαρία απάντησε άμεσα. Η Ελληνίδα τενίστρια έσπασε το σερβίς της Κόστιουκ και μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2, με τις δύο τενίστριες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 9ο γκέιμ, όταν η Σάκκαρη έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε στο 5-4.

Η συμπατριώτισσάς μας έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, σηκώθηκε από την καρέκλα και με 6-4 έκανε το 1-0 και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Τι έγινε στο δεύτερο σετ

Στο δεύτερο σετ η Μαρία ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Ουκρανής στο πρώτο γκέιμ. Προηγήθηκε με 1-0, ενώ στη συνέχεια έσβησε τρία μπρέικ πόιντς και έφτασε στο 2-0. Η Ουκρανή, όμως, δεν τα παράτησε. Στο 4ο γκέιμ έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά με 3-2.

Μάλιστα στο 6ο γκέιμ είχε δύο μπρέικ πόιντς για το 4-2. Ωστόσο, η Μαρία έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και με ωραίους πόντους «έσβησε» τις ευκαιρίες της Κόστιουκ. Η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 και στο επόμενο γκέιμ έκανε μπρέικ για το 4-3.

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να φτάσει στο 5-3, ενώ με νέο μπρέικ έφτασε στο 6-3 και στο 2-0, πανηγυρίζοντας με επιβλητικό τρόπο τη νίκη – πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments