Ελλάδα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον ήρωα πιλότο

Γιώργος Μπαλταδώρος: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον ήρωα πιλότο
Γιώργος Μπαλταδώρος: Με την συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατό του ήρωα πιλότου, η Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε να τον τιμήσει ανεγείροντας ένα μνημείο.

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν κιόλας από τότε που ο ήρωας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας

Το μεσημέρι της Δευτέρας (30-08-2021) πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που έπεσε κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Η τελετή έλαβε χώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από το χαμό του ήρωα πιλότου οι φίλοι του δημιούργησαν ένα βίντεο, με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Σύμφωνα με το lamiareport.gr το βίντεο αυτό περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, έχει επίσης πλάνα από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Από μικρό παιδί ακούγοντας τα αεροπλάνα να σκίζουν τον ουρανό έτρεχε στην άκρη του χωριού για να τα δει καλύτερα και κάθε φορά έδινε την υπόσχεση ότι θα γίνει και αυτός πιλότος. Και τα κατάφερε με το παραπάνω, αφού κατά γενική ομολογία των συναδέλφων του, ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, ήταν ένας από τους καλύτερους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το συγκινητικό και εντυπωσιακό βίντεο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks / aviationfilms.net

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments