Αθλητισμός

Σουηδία – Ισπανία 2-1: Πρώτη χωρίς συγκάτοικο

Σουηδία – Ισπανία 2-1: Πρώτη χωρίς συγκάτοικο
Σουηδία - Ισπανία 2-1: Ανέτρεψε το σκορ και έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία του ομίλου.

Η Σουηδία κέρδισε το ντέρμπι του δεύτερου ομίλου της φάσης των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022. Οι Σκανδιναβοί με ανατροπή κέρδισαν του Ισπανούς με 2-1 στο Friends Arena και έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το «καλημέρα» σκοράροντας από τα αποδυτήρια μόλις στο ‘4 με τον Κάρλος Σολέρ που εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα, με τον μέσο της Βαλένθια να σκοράρει στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και να γίνεται μάλιστα ο πρώτος παίκτης στα 101 χρόνια ιστορία των Ιβήρων που κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι και βρίσκει δίχτυα στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης (0-1).

Ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο

Μετά τη σέντρα οι φούρια ρόχα ισοφαρίστηκαν, έπειτα από λάθος κοντρόλ του Μπουσκέτς, ο Αλεξάντερ Ίσακ έκλεψε την μπάλα και δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρος.

Η ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 57′ οι ανεβασμένοι Σουηδοί πήρα προβάδισμα στο σκορ. Έπειταπό εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κουλουσέβσκι να γυρίζει για τον Κλάεσον και εκείνον να νικάει τον Σιμόν με συρτό δεξί σουτ για να χαρίσει το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Γιάνε Άντερσον.

Πρωτιά στον όμιλο

Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον έχει πλέον 9 βαθμούς μετά από 3 παιχνίδια ενώ οι δεύτεροι Ισπανοί έχουν 7 με 4 ματς, την ώρα που η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς (σε 2 παιχνίδια), έναν λιγότερο από το Κόσοβο και έναν περισσότερο από την ουραγό του ομίλου, Γεωργία.

ΣΟΥΗΔΙΑ:Όλσεν, Κραφτ, Χελάντερ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Όλσον, Έκνταλ (69′ Καζούστε), Φόρσμπεργκ (90′ Σβάνμπεργκ), Κουλουσέβσκι (85′ Κουάισον), Ίσακ (85′ Τέλιν)

ΙΣΠΑΝΙΑ:Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Άλμπα, Σολέρ (85′ Μέντες), Μπουσκέτς (85′ Ρόδρι), Κόκε (75′ Γιορέντε), Τόρες, Μοράτα (75′ Σαράμπια), Μορένο (64′ Τραορέ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments