Ελλάδα

Τροχαίο στη Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη

Τροχαίο στη Βουλή: Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη
Τροχαίο στη Βουλή: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση.

Ποινική δίωξη ανθρωποκτονία εξ αμελείας ασκήθηκε σε βάρος του αστυνομικού-οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού μοτοσυκλέτας, του 23χρονου Ιάσονα.

Τροχαίο στη Βουλή: Ποινική δίωξη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης

Ο νεαρός άνδρας μετά το τροχαίο στη Βουλή μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Λίγα 24ωρα μετά ο 23χρονος Ιάσονας κατέληξε με την οικογένεια του να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία. Τροχαίο στη Βουλή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τέθηκαν στο “μικροσκόπιο” των εισαγγελικών αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να μπει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Τροχαίο στη Βουλή: Το video με τη στιγμή του δυστυχήματος

Στα πλάνα που πρόβαλλε αποκλειστικά η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega φαίνεται το σφοδρό τροχαίο από διάφορες κάμερες και οι αντιδράσεις των ανθρώπων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Το ρολόι δείχνει 12 και 20 το μεσημέρι. Το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη φτάνει στη Βασιλίσσης Σοφίας και ετοιμάζεται να στρίψει αριστερά στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Στο ρεύμα ανόδου, διέρχονται τα οχήματα κανονικά.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου αρχίζει να κινείται προς την είσοδο. Το ταξί κόβει ταχύτητα για να τον αφήσει να περάσει. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στρίβει και σταματά μπροστά στη μπάρα που είναι κατεβασμένη. Ο 23χρονος με τη μηχανή του, κινείται δίπλα από το ταξί δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Το δίκυκλο καρφώνεται στο πίσω πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και ο Ιάσoνας εκσφενδονίζεται στον αέρα. Το κράνος του βγαίνει και ο νεαρός καταλήγει λίγα μέτρα πιο κάτω χωρίς τις αισθήσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments