Αθλητισμός

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος Ελλάδας και Κύπρου στην τελετή λήξης

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος Ελλάδας και Κύπρου στην τελετή λήξης
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έριξαν αυλαία (5/9) στο Τόκιο, ενώ την εμφάνισή τους στην τελετή λήξης έκαναν Ελλάδα και Κύπρος.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο ολοκληρώθηκαν με την τελετή λήξης (5/9), και το Παρίσι να λαμβάνει τη σκυτάλη για την διοργάνωση των επόμενων που θα διεξαχθούν το 2024.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην λιτή τελετή που διοργάνωσαν οι Ιάπωνες, με τον «χρυσό» Νάσο Γκαβέλα και τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη να κρατούν την ελληνική σημαία, ενώ ο Αντώνης Αρέστη κρατούσε την αντίστοιχη της Κύπρου.

Από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν το 2004 στην Αθήνα, η Κίνα κυριαρχεί στην κατάκτηση μεταλλίων στην κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου αθλητισμού.

Μια πολύ καλή παρουσία είχε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στον πίνακα των μεταλλίων πήρε την 51η θέση με 11 μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα. Η Κύπρος ήταν 57η με ένα χρυσό κι ένα χάλκινο.

Η παράδοση διατηρήθηκε και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους Κινέζους και τις Κινέζες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, να κατακτούν 207 μετάλλια, εκ των οποίων 96 χρυσά, 60 αργυρά και 51 χάλκινα.

Ακολούθησαν η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, με 124 και 104 μετάλλια, αντίστοιχα.

Η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει συνολικά 11 μετάλλια, μεταξύ των οποίων ένα χρυσό, τρία αργυρά και 7 χάλκινα.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός με παγκόσμιο ρεκόρ ο Γκαβέλας στα 100 μέτρα

Ο Θανάσης Γκαβέλας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με μια μυθική κούρσα στα 100 μέτρα. Ο 22χρονος αθλητής, μαζί με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 100 μ. κατηγορίας Τ11 με χρόνο 10.82, βελτιώνοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον χθεσινό (1/9) προκριματικό με 10.88, σε μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο συνολικά, καθώς η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί πως τη δεύτερη θέση του τελικού πήρε ο γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 10.90 και την τρίτη ο κινέζος Ντονγκντόνγκ Ντι με 11.03.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments