Αθλητισμός

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Πορτογάλος αστέρας του ποδοσφαίρου επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια.

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εδώ και κάποιες μέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά την πενταήμερη καραντίνα στην οποία υπεβλήθη, ο Πορτογάλος άσος επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν 12 χρόνια μετά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αστέρας, μετά από την πενθήμερη καραντίνα στην οποία τέθηκε, συναντήθηκε με τον τεχνικό των κόκκινων διαβόλων, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος και τον ξενάγησε στο διάσημο «Κάρινγκτον», το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Εκεί όπου ξεδίπλωσε το μοναδικό του ταξίδι προς την κορυφή και αναπτύχθηκε σε παίκτη παγκοσμίας κλάσης υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Έτοιμος να προπονηθεί ο Ρονάλντο

Έχοντας κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και ολοκληρώνοντας την επιβεβλημένη από το Ηνωμένο Βασίλειο περίοδο καραντίνας, ο 36χρονος σούπερ στα, εμφανίζεται έτοιμος να προπονηθεί, προκειμένου να λάμψει στο ντεμπούτο του κόντρα στη Νιούκαστλ το μεσημέρι του επόμενου Σαββάτου (12/9). Υπάρχει ωστόσο και η φημολογία πως οι φίλοι της Γιουνάιτεντ ενδέχεται να τον απολαύσουν κι αυτό το Σαββατοκύριακο στο εντός έδρας παιχνίδι στο Όλντ Τράφορντ.

Μάλιστα, η εφημερίδα Times αποκάλυψε πως ιστοσελίδες μεταπώλησης εισιτηρίων έφτασαν στο σημείο να δίνουν εισιτήρια για το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ έναντι 700 λιρών για τους όποιους ενδιαφερόμενους.

Λίγα λόγια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Γιουβέντους και την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος. Έχει πέντε Χρυσές Μπάλες περισσότερες από κάθε άλλον Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε τέσσερα Χρυσά Παπούτσια.

Ακομη, έχει κερδίσει 32 τίτλους στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων επτά τίτλων πρωταθλήματος, πέντε τίτλων Τσάμπιονς Λιγκ και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κατέχει τα ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με 134, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (14), στις Εθνικές ομάδες των Ευρωπαϊκών χωρών (109) όπως και τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε μία αγωνιστική περίοδο του Τσάμπιονς Λιγκ (17). Έχει σκοράρει πάνω από 800 τέρματα σε επίσημους αγώνες έως τώρα (κατάλογος ποδοσφαιριστών ανδρών με 500 ή περισσότερα γκολ).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα, και διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά στην ηλικία των 15 ετών. Θεράπευσε την κατάστασή του και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 18 ετών το 2003. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του Μάντσεστερ, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ποιότητά του, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τρεις διαδοχικές Πρέμιερ Λιγκ, έναν τίτλο Τσάμπιονς Λίγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Σε ατομικό επίπεδο κέρδισε την πρώτη του χρυσή μπάλα και το βραβείο Παίκτης της Χρονιάς στα 23 του. Το 2009 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετακομίζοντας στην Μαδρίτη για να αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης για το ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Ισπανία, ο Ρονάλντο έχει κερδίσει 14 τρόπαια, μεταξύ των οποίων δύο τίτλοι της Λα Λίγκα, τέσσερις τίτλοι τίτλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις της ΦΙΦΑ Κλάμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments