Πολιτική

Χρήστος Στυλιανίδης: Το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή του ως Έλληνα πολίτη

Χρήστος Στυλιανίδης: Το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή του ως Έλληνα πολίτη
Χρήστος Στυλιανίδης: Μετά την ανακοίνωση του χαρτοφυλακίου που λαμβάνει εκδόθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα με την πολιτογράφηση του ως Έλληνα πολίτη.

Την Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Στυλιανίδης πολιτογραφήθηκε σήμερα ως Έλληνας πολίτης, ενώ η ορκωμοσία του ως υπουργού και του Ευάγγελου Τουρνά ως υφυπουργού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το Προεδρικό Διάταγμα με την τιμητική πολιτογράφηση, ως Έλληνα πολίτη, του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Τι αναγράφεται στο Προεδρικό Διάταγμα

Στο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναγράφεται ότι «ο Στυλιανίδης Χρήστος του Μελη έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

Ακόμη, γίνεται αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, ενώ επισημαίνεται ότι «αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

“Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας Στυλιανίδη Χρήστο”

Παράλληλα, σημειώνεται στο ΦΕΚ: «Δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας».

Τέλος, αναφέρεται: «Μετά από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας Στυλιανίδη Χρήστο του Μελη, γεννηθέντα στις 26-6-1958 στη Λευκωσία της Κύπρου».

Χρήστος Στυλιανίδης: Το who is who του νέου υπουργού

Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων απο το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από τις θέσεις αυτές ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Είναι ο «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη. Συμπεριλήφθηκε, δε, ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της πενταετίας της Επιτροπής Γιούνκερ. Η μεγάλη σημασία και χρησιμότητα του rescEU και του αναβαθμισμένου ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε και στις πυρκαγιες του περασμένου Αυγούστου στην Ελλάδα.  Χρήστος Στυλιανίδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments