Ελλάδα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας “Υπολοχαγός Νατάσα”

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας “Υπολοχαγός Νατάσα”
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Τη φωτογραφία μοιράστηκε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Μια σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη δημοσίευσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στον λογαριασμό που έχει δημιουργήσει ο ίδιος με το όνομα της μητέρας του στο Instagram. Πρόκειται για μία φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας “Υπολοχαγός Νατάσα”, στην οποία ποζάρουν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο Νίκος Φώσκολος.

Ένα ενφιαφέρον στοιχεία για την εν λόγω ταινία είναι πως ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε αρχικά να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία “Υπολοχαγός Νατάσσα”.

«Η Αλίκη με τον Παπαμιχαήλ και τον Φώσκολο στην Κύπρο όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της ταινίας Υπολοχαγός Νατάσα το 1970», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας. Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2 χιλιάδες like. Κάθε αδημοσίευτη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι θησαυρός.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Δείτε παρόμοιες αναρτήσεις που έχει κάνει ο γιος της Γιάννης Παπαμιχαήλ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Λίγα λόγια για αυτή

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής από τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη, δικηγόρο και πρώην Νομάρχη Αρκαδίας (8/1941-6/1943) και την Αιμιλία Κουμουνδούρου. Η οικογένειά της κατάγεται από το χωριό Λάγια της Μάνης. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής ο πατέρας της ήταν νομάρχης, διορισμένος από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου και δολοφονήθηκε το 1943 από μέλη του ΕΛΑΣ. Ο θάνατος του πατέρα της της στοίχισε πολύ, δεν είχε την πατρική στοργή και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της υπό δύσκολες συνθήκες να μεγαλώσει τα τρία παιδιά, την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, χάνοντας το Αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν.

Στον πρώτο της θεατρικό ρόλο υποδύθηκε τη Λουιζόν στο έργο Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου το 1953, ενώ η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Το ποντικάκι το 1954. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε χωρίς επίσημη άδεια της Σχολής στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει εκτάκτως την Άννα Συνοδινού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ωστόσο, λόγω του ότι φοιτούσε ακόμη συζητήθηκε από τον σύλλογο των διδασκόντων της Σχολής η περίπτωση της αποπομπής της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments