Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Θα πάω στο δικαστήριο χωρίς να ντρέπομαι και να φοβάμαι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Θα πάω στο δικαστήριο χωρίς να ντρέπομαι και να φοβάμαι
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι.

Δεκάεξι μήνες μετά την φονική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ήρθε η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Μάλιστα πρόσφατα έγινε γνωστό το σχέδιο της δράστριας για επίθεση κατά του θύματος μέσα στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δίκη για την επίθεση.  Η 36χρονη δράστρια βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο.

«Θα πάω στο δικαστήριο χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι»

Λίγες ημέρες πριν βρεθεί στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλά για όσα βίωσε, καθώς και αυτά που την κράτησαν στην ζωή.  «Σκοπός της ανάρτησης ήταν να εξηγήσω με τη δύναμη της εικόνας και όχι με λόγια, τις συνέπειες αυτής της επίθεσης στην υγεία μου, οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες και θα μου αφήσουν για πάντα μια μόνιμη αναπηρία και παραμόρφωση» λέει, μιλώντας στο Live News και εξηγεί την απόφασή της να δημοσιεύσει τις σοκαριστικές φωτογραφίες.

«Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ» συμπληρώνει.

«Όμως θέλω να είμαι εκεί. Χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμους να μου δώσει το κουράγιο. Και ελπίζω την παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος για να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος στη θέση μου» καταλήγει.

Η πιθανότητα ύπαρξης συνεργού

Η δράστρια είχε πυκνές τηλεφωνικές επαφές με έναν 40χρονο από τον Πειραιά πριν την επίθεση με βιτριόλι, ενώ μετά την επίθεση, η δράστρια, είχε απόπειρες επικοινωνίας μαζί του, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019, η δράστρια έστειλε μέσω Viber: «Θέλω να μου βρεις κάτι που ξέρεις ότι δεν μπορώ να το πάρω εγώ» ήταν το μήνυμα της δράστιδος προς τον 40χρονο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η δράστρια έγραψε μήνυμα στον 40χρονο: «Θέλω να τσεκάρεις κάτι στην Βουλιαγμένη και θέλω να είμαι κι εγώ». To δεύτερο μήνυμα μάλλον σχετίζεται με τον πομπό που είχε τοποθετήσει η δράστρια στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.

Οι επικοινωνίες την ημέρα της επίθεσης

Αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η δράστρια άρχισε να τηλεφωνεί σωρηδόν προς τον 40χρονο.

Έτσι, τον κάλεσε μέσω viber, μετά την επίθεση διαδοχικά: Στις 09:56, τις 10:05, στις 10:07, στις 10:09 και στις 10:23. Εκείνος δεν της απάντησε, ενώ αυτή συνέχισε να τον καλεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments