Πολιτική

Γ. Κωνσταντάτος στο pagenews.gr: Ελληνικό – Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια

Γ. Κωνσταντάτος στο pagenews.gr: Ελληνικό – Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια
Γ. Κωνσταντάτος στο pagenews.gr: Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στο pagenews.gr την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, τον ΣΠΑΥ, τα μεγάλα έργα στο Δήμο, για το πως επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού τους ΟΤΑ αλλά και το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στο pagenews.gr την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, τον ΣΠΑΥ, τα μεγάλα έργα στο Δήμο, για το πως επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού τους ΟΤΑ αλλά και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Γιάννης Κωνσταντάτος στο pagenews.gr: Για την επένδυση στο Ελληνικό

“Το εμβληματικό αυτό έργο που πολλοί το αποκάλεσαν γιοφύρι της Άρτας γιατί κράτησε πάρα πολλά χρόνια η διαδικασία μέχρι να “πέσουν’ οι τελικές υπογραφές που όντως έγιναν πριν από λίγους μήνες είναι ένα έργο για το οποίο “πολεμήσαμε” , το θέλουμε και το ζητούσαμε και είναι κάτι που το θεωρούμε αναγκαίο για την περιοχή. Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία πενήντα χρόνια. Μιλάμε για 8 δισεκατομμύρια επένδυση που ουσιαστικά δημιουργεί μια πόλη μέσα στην πόλη, δίπλα στην πόλη μας. Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης έχει το 90% της επικράτειας αυτοδιοικητικά και χωροταξικά…” ανέφερε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Για το Ελληνικό και τις θέσεις εργασίας

Ερωτηθείς για τις θέσεις εργασίας ο κ. Κωνσταντάτος απάντησε: “Εμείς το έχουμε βάλει ως κόκκινη γραμμή ξεκάθαρα ότι στον κόσμο που θα επιλέξουν με τα δικά τους κριτήρια γιατί είναι ένα ιδιωτικό έργο, δεν είναι έργο του Δημοσίου, πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί το έχει παρεξηγήσει σε ένα βαθμό. Θέλουμε να εργαστούν άνθρωποι που να πληρούν τις προϋποθέσεις για τις ανάγκες του έργου σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις θέσεις και τις περιπτώσεις. Για την ώρα δεν έχει προχωρήσει αυτή η συζήτηση, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, καταλαβαίνω ότι είναι η εκκίνηση του έργου και υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες που είναι να λυθούν και είναι σε εξέλιξη η συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ δεδομένο πως από τον οικοδόμο, τον εργάτη, την καθαρίστρια, μέχρι διοικητικούς υπαλλήλους και υψηλού επιπέδου προσωπικού που θα απασχοληθεί στη φάση του έργου γιατί αυτό το έργο έχει δύο φάσεις. Θέλουμε και στις δύο φάσεις αυτές , ο τοπικός πληθυσμός , το εργατικό δυναμικό που υπάρχει να μπορεί να απορροφηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του…

Για τον ΣΠΑΥ

Αναφορικά με τον ΣΠΑΥ δήλωσε τα εξής: Εγώ πιστεύω και το υποστήριζα και στην εκλογή μου ως πρόεδρος του ΣΠΑΥ πριν από δύο χρόνια ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι το κύτταρο της πολιτικής προστασίας, μπορεί να είναι η δύναμη που θα πρωταγωνιστήσει στη θωράκιση και στην προστασία των δασών και γιατί όχι και στην κατάσβεση με κάποιες προϋποθέσεις. Εμείς με τον ΣΠΑΥ οι έντεκα δήμοι που τον αποτελούμε και είμαστε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος της χώρας με την έννοια ότι έχουμε 1,5 εκατομμύριο πληθυσμό γύρω από τον Υμηττό περίπου, εντός των δήμων μας ,οι κάτοικοι μας,κάναμε μια εξαιρετική δουλειά η οποία απέδωσε καρπούς το καλοκαίρι, μέσα στις φωτιές, στον πανικό αυτό που ζήσαμε όλοι, με μια πολύ δυνατή οργάνωση που περιλαμβάνει το κέντρο ελέγχου που συνδέει τις ομάδες που είναι στον Υμηττό, με τα πυροφυλάκιά μας, με το άνοιγμα δρόμων, αποψιλώσεις , με δεξαμενές νερού με όλα τα μέσα που μπορούσαμε να βάλουμε σε διάφορα σημεία για να μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα. Αυτό το μοντέλο που πέτυχε εμείς τέλος Οκτωβρίου θα το αναδείξουμε ως ένα πρότυπο οδηγό θωράκισης, προάσπισης και κυρίως ανάπτυξης των δασών και των βουνών μας….

Τα έργα στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης

  • Έγιναν περίπου 250 έργα παρεμβάσεις την προηγούμενη τετραετία
  • Η Δημοτική Συγκοινωνία εξυπηρετεί 20.000 κατοίκους δωρεάν
  • 4 ΚΑΠΗ τα οποία φιλοξενούν πάνω 2.000 μέλη
  • Πάνω από 700 οικογένειες έλαβαν βοήθεια από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” κατά τη διάρκεια της πανδημίας
  • Κοινωνικό Παντωπολείο, Φαρμακείο, Συσσίτια
  • 10 γήπεδα 5Χ5 μέσα στις γειτονιές
  • Ανακαίνιση των 2 μεγάλων σταδίων
  • Φτιάχτηκαν πάνω από 30 πιστοποιημένες παιδικές χαρές
  • 5 οικογενειακά πάρκα
  • Ασφαλτοστρώσεις
  • Αλλαγή φωτισμού
  • Νέος Βρεφικός Σταθμός
  • Στέκι Πολιτισμού

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments