Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Θα ενδυναμώσουμε τα αστυνομικά τμήματα

Θεοδωρικάκος: Θα ενδυναμώσουμε τα αστυνομικά τμήματα
Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική.
Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική.

Σε συνέντευξη του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για την αύξηση της παρουσία της αστυνομίας και την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη, μίλησε και για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός μίλησε για την ενίσχυση των «υποστελεχωμένων» αστυνομικών τμημάτων, με αναδιάταξη δυνάμεων, «ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας», καθώς και τη εξιχνίαση των μεγάλων υποθέσεων με έμφαση στα ναρκωτικά.

Σχετικά με την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές της Αττικής, στην επιτυχία των μέτρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ και στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Αυτοδιοίκηση, στην πορεία των εμβολιασμών στην ΕΛΑΣ, καθώς και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε ακόμα την άποψή του για τα εκλογικά σενάρια που κυκλοφορούν.

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η Αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας».

“Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα”

Και προσέθεσε πως «θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι, από παντού», όπως χαρακτηριστικά είπε, «μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του», τόνισε ο υπουργός. «Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛ.ΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων», ανέφερε διευκρινίζοντας πως «ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών».

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελληνική Αστυνομία ο υπουργός ανέφερε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22% και υπογράμμισε: «Κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μάς απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό».

«Καλύτερα να πιστέψουν όλοι τον πρωθυπουργό: Θα εξαντλήσει την τετραετία»

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Ο πρωθυπουργός έριξε ένα πολύ μεγάλο βάρος στους νέους ανθρώπους και σε μέτρα για την τόνωση της εργασίας τους. Της νόμιμης και καθαρής και ικανοποιητικής εργασίας τους. Μήπως θα ήθελαν καλύτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μας πουν ποιες είναι οι δικές τους θέσεις και προτάσεις, γιατί έχουμε ξεφύγει από την εποχή που κάποιος λέει ‘όχι’ σε όλα».

Για τα διάφορα εκλογικά σενάρια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε: «Από τον τρίτο μήνα που γίναμε κυβέρνηση είδα να γράφεται, να ακούγεται, να συζητιέται, για πρόωρες εκλογές. Τώρα είμαστε στον τρίτο χρόνο και είναι καλύτερα να πιστέψουν όλοι, αυτό που λέει ο πρωθυπουργός, ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments