Πολιτική

Χαρίτσης για εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Όλα για τους λίγους – ελάχιστα για τους πολλούς

Χαρίτσης για εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Όλα για τους λίγους – ελάχιστα για τους πολλούς
Χαρίτσης για εξαγγελίες στη ΔΕΘ: «Λιγότερο του 1% των μέτρων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρίτσης για εξαγγελίες στη ΔΕΘ: «Λιγότερο του 1% των μέτρων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας σε πολύ δύσκολες συνθήκες» έκανε λόγο o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρίτσης για εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Μιλώντας στο «Atlas TV», αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ επισήμανε ότι «από τα μέτρα συνολικού ύψους 3.4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα 2.5 δισ. αφορούν σε μέτρα που ήδη ισχύουν και τα 460 εκ. σε επεκτάσεις υφιστάμενων μέτρων. Τα αμιγώς νέα μέτρα αθροίζουν μόλις σε 400 εκ. ευρώ».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «λιγότερο του 1% των μέτρων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά τους νέους», διευκρινίζοντας ότι «από το ‘πρώτο ένσημο’ το πολύ 23.000 δικαιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο». «Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, στην οποία είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη;» διερωτήθηκε ο βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παντελή απουσία σχεδίου για την στήριξη της νεολαίας».

Χαρίτσης για εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Φοροαπαλλαγή και γονική παροχή

Ως προς την «φοροαπαλλαγή για την γονική παροχή» ο τομεάρχης Ανάπτυξης σημείωσε ότι «όποιος μεταβιβάσει ακίνητο αξίας 150.00 ευρώ θα έχει μηδενικό όφελος, καθώς το ποσό αυτό είναι ήδη αφορολόγητο, για όποιον όμως μεταβιβάσει ένα ακίνητο 800.000 ευρώ το όφελος θα είναι 36.00 ευρώ». Ενώ ξεκαθάρισε ότι «το 60% των επιχειρήσεων δεν θα έχει κανένα όφελος από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ το μισό όφελος των μέτρων θα κατευθυνθεί σε 200 μόνο μεγάλες επιχειρήσεις». «Η κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους», σχολίασε χαρακτηριστικά. ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας» καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «κάνει ότι δεν βλέπει το μέγεθος του προβλήματος» και πως «αρνείται να προχωρήσει σε θεσμικές παρεμβάσεις για την ρύθμιση μιας αγοράς όπου κυριαρχούν κερδοσκοπικές τάσεις». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «το δημόσιο πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο σε στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές αν θέλουμε να μιλάμε για συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα παράγει εγχώρια αξία», αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ξεπούλημα που τον μόνο που δεν ευνοεί είναι ο ελληνικός λαός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments