Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 0-3: Λεβαντόβσκι και Μίλερ ξύπνησαν άσχημες μνήμες στους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 0-3: Λεβαντόβσκι και Μίλερ ξύπνησαν άσχημες μνήμες στους Καταλανούς
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3: Άνετο 0-3 επί των Καταλανών στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League

Βραδινός περίπατος στο Καμπ Νου. Η Μπάγερν κατέβηκε στην ευρωπαϊκό ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα με τον αέρα του ξεκάθαρου φαβορί και το απέδειξε μέχρι κεραίας, καθώς χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα έφτασε σε ένα άνετο 0-3 επί των Καταλανών στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League (18η διαδοχική νίκη της στο πρώτο της παιχνίδι σε φάση ομίλων, με την τελευταία φορά που δεν νίκησε να καταγράφεται το 2002).

Ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με γκολ στο 34′ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο, για να σκοράρει δις στο 56′ και στο 85′ και να στείλει μήνυμα στους μπλαουγκράνα του Κούμαν πως η μεταβατική εποχή μετά την αποχώρηση του Μέσι θα είναι δύσκολη για αυτούς.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά τον θρίαμβο των Βαυαρών με 8-2 στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Champions League τη σεζόν 2019-2020 (το φινάλε είχε βρει την Μπάγερν να κατακτά το τρόπαιο), με τους Γερμανούς να… ξανάρχονται και να μοιράζουν εκ νέου άσχημες αναμνήσεις στους Καταλανούς.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 0-3: Η πορεία του αγώνα

Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης στο “Καμπ Νου”, με την Μπαρτσελόνα να απειλεί πρώτη με τον Σέρτζι Ρομπέρτο στο 15′ και την Μπάγερν να επιχειρεί να απαντήσει με τα σουτ των Σανέ και Μουσιάλα που δεν βρήκαν στόχο.

Ωστόστο στο 34′ η τύχη ευνόησε τους Βαυαρούς και γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στους Καταλανούς, με τον Τόμας Μίλερ να επιχειρεί δεξί σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Έρικ Γκαρσία, για να αλλάξει εντελώς πορεία και να ξεγελάσει τον Τερ Στέγκεν, καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του (0-1).

Με αυτό το γκολ μάλιστα ο 32χρονος Γερμανός έφτασε τα επτά γκολ σε έξι αναμετρήσεις εις βάρος της Μπαρτσελόνα και είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο εις βάρος των μπλαουγκράνα στην ιστορία του Champions League.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με την Μπάγερν να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο και να μην αργεί να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 52′ ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σανέ αλλά στο 56′ ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, αρχικά στο σουτ κεραυνό του Μουσιάλα που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του και κατόπιν στην προσπάθεια του Λεβαντόβσκι που πήρε το ριμπάουντ και με προβολή προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Το γκολ αυτό τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι όσον αφορά στο ενδιαφέρον του από τη στιγμή που η Μπάγερν ήταν ξεκάθαρο πως υπερέχει χωρίς καν να πατάει το πόδι στο γκάζι, με τον “Λέβα” να καταδεικνύει την τεράστια διαφορά δυναμικής και κλάσης των δύο ομάδων με το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι.

Αυτό έγινε στο 85ο λεπτό όταν και έγραψε το τελικό 3-0, με το σουτ του Γκνάμπρι να σταματάει στο αριστερό δοκάρι και τον Πολωνό να γίνεται κάτοχος της μπάλας, για να εκτελέσει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τον συμπατριώτη του Τερ Στέγκεν και να φτάσει μάλιστα τα 75 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Γκαρσία (66′ Μινγκέθα), Ρομπέρτο (59′ Ντεμίρ), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (59′ Γκαβίρα), Πέδρι, Άλμπα (Μπαλντέ), Λουκ Ντε Γιονγκ (66′ Κουτίνιο), Ντεπάι

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (66′ Ερναντέζ), Ουπαμεκανό, Σούλε (82′ Στάνισιτς), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (82′ Κομάν), Μίλερ (82′ Σάμπιτζερ), Μουσιάλα (70′ Γκνάμπρι), Λεβαντόβσκι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments