Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Τι ζήτησε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης από την Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Τι ζήτησε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης από την Ιωάννα
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πέρασε λίγο πριν τις 9 το πρωί το κατώφλι του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Να μιλήσει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου το θύμα από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα θέλησε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου προσέγγισε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για να της μιλήσει λίγο μετά την είσοδό της στο δικαστήριο υπό τις ιαχές «μπράβο» από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο.

Επίθεση με βιτριόλι: Η συνομιλία του δικηγόρου της κατηγορούμενης με την Ιωάννα

Κατά πληροφορίες ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι εξέφρασε αρχικά τη συμπόνια του στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κεχαγιόγλου ζήτησε από το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πέρασε λίγο πριν τις 9 το πρωί το κατώφλι του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να παρασταθεί στη δίκη της 36χρονης Έφης που τον περασμένο Μάιο της επιτέθηκε εκτοξεύοντας της βιτριόλι.

Η Ιωαννα έφτασε συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και συγγενικά της πρόσωπα. Φορώντας ένα καπέλο και μάσκα πέρασε την είσοδο του κτιρίου και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Πριν την έναρξη της διαδικασίας συνομιλούσε με τους δικηγόρους της, σχολιάζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε από την τόσο έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Επίθεση με βιτριόλι: Βασικό ερώτημα το που προμηθεύτηκε η 36χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να ξεκινήσει κανονικά την προγραμματισμένη ημέρα της και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, καθώς επιθυμία τους είναι να μην κλείσει, η κατηγορούμενη, 18μηνο προφυλάκισης, ώστε να μην μείνει ούτε μέρα εκτός φυλακής.

Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς – όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας- η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα. Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή. Επίθεση με βιτριόλι

Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές είναι το πού προμηθεύτηκε η 36χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της. «Παρότι η κατηγορουμένη έχει κατ΄ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό – βιτριόλι, μέχρι και σήμερα η ίδια, τεχνηέντως, έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στην σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, καταδεικνύουν ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός.

Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού, είναι ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης – gps και η κατηγορούμενη είχε καταφέρει και δη επί μακρώ να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστιδα, αυτού του είδους την παρακολούθηση έλαβε την βοήθεια κάποιου» έχει δηλώσει σχετικά ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments