Ελλάδα

Μίνι lockdown: Κοντά σε νέα μέτρα τέσσερις περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα

Μίνι lockdown: Κοντά σε νέα μέτρα τέσσερις περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα
Μίνι lockdown: Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Καβάλα «κοκκίνισαν» στον επιδημιολογικό χάρτη.
Μίνι lockdown: Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Καβάλα «κοκκίνισαν» στον επιδημιολογικό χάρτη.

Ο κορωνοϊός «φουντώνει» ξανά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τέσσερις περιοχές μπήκαν στο «κόκκινο», σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Πρόκειται για την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα, για τις οποίες η Πολιτική Προστασία αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα τύπου «μίνι lockdown» που έχουν ισχύσει και για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μίνι lockdown: Τα μέτρα που θα ισχύσουν – Τι γίνεται με τις περιοχές που έχουν ήδη περιοριστικά μέτρα

Πρόκειται για την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, τα παραπάνω μέτρα τύπου «μίνι lockdown» ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία και Αργολίδα. Στις δύο τελευταίες, είναι πιθανό να δοθεί παράταση, καθώς παραμένουν στο «κόκκινο». Αντίθετα, από το κόκκινο βγήκαν -και πλέον είναι στο πορτοκαλί επίπεδο- το Ηράκλειο Κρήτης, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Ικαρία.

Μίνι lockdown

Τέλος, ο επιδημιολογικός χάρτης μαρτυρά… ανάσα ανακούφισης, σε νησιά του Αιγαίου, καθώς -μετά την αποχώρηση των τουριστών- ανήκουν πλέον στο κίτρινο, ή ακόμα και στο πράσινο επίπεδο. Ενδεικτικά, η Κέα, η Σέριφος, η Σίφνος, η Κίμωλος και η Αμοργός είναι πλέον «πράσινες».

Ανεμβολίαστοι συντριπτικά στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 98% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 81,3% και 82,9% αντίστοιχα. Μόσιαλος

Αναλυτικά, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 50 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 49 είναι ανεμβολίαστοι, 16 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 252, εκ των οποίων οι 209 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments