Τεχνολογία

Facebook: Επικίνδυνα τοξικό το Instagram για τους εφήβους

Facebook: Επικίνδυνα τοξικό το Instagram για τους εφήβους
Facebook: Οι νέοι σε ηλικία χρήστες είναι το κλειδί για την επιτυχία του Instagram. Πάνω από το 40% των χρηστών του είναι 22 ετών και νεότεροι.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, επισημαίνει πως το Instagram είναι επιβλαβές για πολλούς εφήβους, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Το περιοδικό επικαλέστηκε μελέτες του Facebook που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο το Instagram επηρεάζει τους νέους σε ηλικία χρήστες του, με τα έφηβα κορίτσια να έχουν πληγεί σημαντικά.

Μια εσωτερική παρουσίαση στο Facebook ανέφερε ότι το Instagram προκάλεσε σε αρκετούς έφηβους αυτοκτονικές σκέψεις. Facebook

«Το 32% των εφήβων κοριτσιών είπε ότι όταν ένιωθε άσχημα με το σώμα του, το Instagram τις έκανε να αισθάνονται χειρότερα», γράφουν οι ερευνητές. Το Facebook διαπίστωσε επίσης ότι το 14% των αγοριών στις ΗΠΑ είπε ότι το Instagram τα έκανε να αισθάνονται χειρότερα με τον εαυτό τους.

Facebook

Ενώ το Facebook κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων δεν βλάπτεται αρνητικά από το Instagram, σύμφωνα με το Journal οι δυνατότητες που η εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισε ως πιο επιβλαβείς αποτελούν μέρος των βασικών συστατικών του.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η σελίδα Explore του Instagram, η οποία εμφανίζει στους χρήστες αναρτήσεις από ένα ευρύ φάσμα λογαριασμών, μπορεί να ωθήσει τους χρήστες σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι επιβλαβές. Η εφαρμογή έχει επίσης μια κουλτούρα ανάρτησης μόνο των καλύτερων εικόνων και στιγμών και λειτουργεί ως κάτι εθιστικό.

Κορυφαία στελέχη έχουν κάνει review στην έρευνα, και παρουσίασαν τα αποτελέσματα στον Mark Zuckerberg κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς. Ωστόσο, το Facebook φέρεται να δυσκολεύεται να διαχειριστεί το πρόβλημα. Το Facebook δημιουργεί και μια έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Οι νέοι σε ηλικία χρήστες είναι το κλειδί για την επιτυχία του Instagram. Πάνω από το 40% των χρηστών του Instagram είναι 22 ετών και νεότεροι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Journal.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments